Η Northrop Grumman σημειώνει νέο ορόσημο στο Αυστραλιανό MQ-4C Triton

Πηγή: Naval News

Η Northrop Grumman Corporation ολοκλήρωσε πρόσφατα ένα σημαντικό ορόσημο στην παραγωγή του πρώτου αεροσκάφους MQ-4C Triton υψηλού ύψους, μεγάλης αντοχής (HALE) της Αυστραλίας, όταν η άτρακτος του αεροσκάφους τοποθετήθηκε στο μοναδικό μονοκόμματο φτερό του Triton.

Αμερικανικό MQ-4C Triton,

Δελτίο Τύπου Northtrop Grumman:

Μόλις ολοκληρωθεί και παραδοθεί, το ισχυρό ωφέλιμο φορτίο και η αντοχή του Triton θα παρέχουν στη Βασιλική Αυστραλιανή Πολεμική Αεροπορία (RAAF) τη δυνατότητα να ανιχνεύει και να αναλύει απειλές που προηγουμένως δεν ήταν ανιχνεύσιμες.

Το πρώτο Triton της Αυστραλίας βρίσκεται σε καλό δρόμο για να παραδοθεί ακριβώς τη στιγμή που το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ αναμένει να επιτύχει την αρχική επιχειρησιακή ικανότητα με τα Triton πολλαπλής νοημοσύνης τους, την ίδια διαμόρφωση που λαμβάνει η Αυστραλία. Οι ίδιες δυνατότητες θα επιτρέψουν στη RAAF και στο Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ να μοιράζονται δεδομένα και να διατηρούν μια απεριόριστη αυτόνομη ικανότητα πληροφοριών, επιτήρησης, αναγνώρισης και στόχευσης σε ορισμένες από τις πιο κρίσιμες θαλάσσιες περιοχές του κόσμου.

Northrop Grumman MQ-4C Triton soars at altitude

Η οικογένεια αυτόνομων συστημάτων μεγάλης αντοχής σε μεγάλο υψόμετρο της Northrop Grumman εκτελεί κρίσιμη συλλογή ISR ευρείας περιοχής. Σήμερα, τα αυτόνομα συστήματα HALE (high-altitude long-endurance) λειτουργούν σε όλο τον κόσμο, με μεγαλύτερη από 24ωρη αντοχή, συλλέγοντας βασικά δεδομένα ISR σε ξηρά και θάλασσα για να επιτρέψουν τη γρήγορη, ενημερωμένη λήψη αποφάσεων. Στο μέλλον, αυτά τα συστήματα θα συνδέουν την κοινή δύναμη, εφαρμόζοντας προηγμένη αυτονομία και τεχνητή νοημοσύνη/μηχανική μάθηση, παρέχοντας παράλληλα απαραίτητες δυνατότητες με λιγότερα άτομα για την παροχή πληροφοριών με την ταχύτητα της συνάφειας.

Η Northrop Grumman είναι μια εταιρεία τεχνολογίας, που εστιάζει στην παγκόσμια ασφάλεια και την ανθρώπινη ανακάλυψη. Οι πρωτοποριακές μας λύσεις εξοπλίζουν τους πελάτες μας με τις δυνατότητες που χρειάζονται για να συνδεθούν, να προχωρήσουν και να προστατεύσουν τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους. Καθοδηγούμενοι από έναν κοινό σκοπό να λύσουμε τα πιο δύσκολα προβλήματα των πελατών μας, οι 90.000 υπάλληλοί μας ορίζουν ότι είναι εφικτό κάθε μέρα.

Τέλος δελτίου τύπου

Σχόλιο αρθρογράφου:

Η Ελλάδα έχει να καλύψει επίσης μεγάλες ναυτικές αποστάσεις, και για αυτό το λόγο έχει ανάγκη από UAV και UCAV, τουλάχιστον MALE (medium-altitude long-endurance), αν όχι HALE, με υψηλή δυνατότητα συλλογής πληροφοριών, αλλά και μεταφοράς όπλων τακτικής φύσεως (πχ Hellfire και μελλοντικά γιατί όχι και Harpoon-ER).

AWHero: Μια επιλογή που θα σήμαινε το τέλος των τουρκικών υποβρυχίων