Όπλα από ΗΠΑ: Αποδεσμεύονται ή όχι;

Οι ΗΠΑ ήταν, είναι και θα είναι πάντα ο σημαντικότερος σύμμαχος της χώρας μας. Είναι η πιο ισχυρή στρατιωτικά και οικονομικά χώρα στον κόσμο και η Ελλάδα πρέπει να διατηρεί θετικές, έως και θετικότατες, σχέσεις μαζί τους.

Σήμερα ο κ. Άγγελος Συρίγος, Υφyπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Flash 99.4, ανέφερε ότι «η Γαλλία μας προμηθεύει οπλικά συστήματα που δεν μας αποδεσμεύουν οι ΗΠΑ», μάλιστα ο κ. Συρίγος έκανε αναφορά και στους πυραύλους Meteor, και στον Aster 30, και τα αμερικανικά counterparts τους, τον AMRAAM AIM-120D και τον SM-2/3/6, που όπως είχαμε γράψει στο Defendia, δεν αποδεσμεύονται για την χώρα μας από τις ΗΠΑ.

Aster 30: A missile to rule them all

Δυστυχώς κάποιοι άρχισαν ήδη επιθέσεις στον κ. Υπουργό, άνευ λόγου και αιτίας, απλά γιατί εξέφρασε την πραγματικότητα: Ότι δηλαδή οι ΗΠΑ δεν δίνουν όπλα υψηλής αξίας στην Ελλάδα. Ο λόγος είναι πολύ απλός, η Ελλάδα και η Τουρκία, όσων αφορά την Αμερικανική εξωτερική πολιτική, πάνε μαζί, ότι πουλάνε οι ΗΠΑ στον έναν, το παίρνει και ο άλλος, και αυτό ισχύει από την εποχή που η Ελλάδα λάμβανε δωρεάν στρατιωτική βοήθεια από τις ΗΠΑ.

LCS/MMSC: Το λάθος που πρέπει να αποφευχθεί

Στο Defendia.gr είμασταν από αυτούς που δέχτηκαν μαζικές επιθέσεις για αυτή την θέση που εκφράσαμε, ειδικά για τον SM-2, όπου εάν θέλετε κύριοι να τα πούμε απλά, έγινε διαγωνισμός για τα νέα πλοία του ΠΝ, είχαμε δύο σχεδιάσεις πλοίων με ευρωπαϊκά όπλα (FREMM-IT, FDI HN) και 2 με αμερικανικά όπλα (Sigma, MMSC/LCS), και πουθενά, σε κανένα convention, σε καμία συνέντευξη, κτλ, δεν έγινε αναφορά για SM-2.

Ακόμα και Ticonderoga Class Cruisers να έπαιρνε το ΠΝ, πάλι με ESSM θα ήταν, καλώς ή κακώς.

Array