Βολή βαλλιστικού πυραύλου Bulava από το ρωσικό Project 955A Borei-A SSBN Knyaz Oleg

Το Project 955A Borei-A SSBN Knyaz Oleg (Κ-549) του πρότζεκτ 955A εκτόξευσε επιτυχώς έναν διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο Bulava (ICBM) από τη Λευκή Θάλασσα στην περιοχή Kura στην Καμτσάτκα κατά τη διάρκεια δοκιμών αποδοχής του υποβρυχίου, δήλωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

«Στο πλαίσιο του προγράμματος κρατικών δοκιμών, το Knyaz Oleg SSBN εκτόξευσε έναν βαλλιστικό πύραυλο Bulava από τα νερά της Λευκής Θάλασσας. Η εκτόξευση του βαλλιστικού πυραύλου πραγματοποιήθηκε από μια υποβρύχια θέση στην περιοχή Kura στην Καμτσάτκα». – TAAS, Russian News Agency

Το Knyaz Oleg είναι το πρώτο υποβρύχιο του Project 955A που βγαίνει από γραμμή παραγωγής, και ένα από τα μεγαλύτερα πρότζεκτ στην ιστορία της Ρωσίας από την εποχή της Σοβιετικής Ένωσης.

Στις 23 Ιουνίου, ο διευθύνων σύμβουλος της Sevmash Shipyard (θυγατρική της United Shipbuilding Corporation) Mikhail Budnichenko είπε στο TASS ότι το υποβρύχιο θα υποβληθεί σε κρατικές δοκιμές το δεύτερο εξάμηνο του έτους και θα παραδοθεί στο Πολεμικό Ναυτικό μέχρι το τέλος του έτους. Νωρίτερα το TASS ανέφερε, επικαλούμενο πηγή στο στρατιωτικό-βιομηχανικό συγκρότημα, ότι το υποβρύχιο Knyaz Oleg θα εκτοξεύσει έναν πύραυλο Bulava από υποβρύχια θέση στην περιοχή Kura στην Kamchatka κατά τη διάρκεια κρατικών δοκιμών τον Νοέμβριο.

Array