Η HENSOLDT θα παρέχει Optronics Suite για τα υποβρύχια Type 212CD

Ο πάροχος λύσεων αισθητήρων HENSOLDT εξοπλίζει το γερμανο-νορβηγικό υποβρύχιο έργο U212 CD με μια πλήρως ψηφιακή σουίτα αισθητήρων. Το τμήμα οπτικών της HENSOLDT έχει λάβει πλέον αντίστοιχη παραγγελία αξίας άνω των 50 εκατομμυρίων ευρώ από τα ναυτικά συστήματα kta, κοινοπραξία των Kongsberg, ThyssenKrupp Marine Systeme και Atlas Elektronik.

Ανακοίνωση HENSOLDT:

Η παραγγελία περιλαμβάνει έξι συστήματα optronic, που αποτελούνται από ένα σύστημα optronic ιστού OMS 150, ένα OMS 300 και ένα σύστημα πανοραμικής επιτήρησης i360°OS για καθένα από τα έξι υποβρύχια του νορβηγικού και του γερμανικού ναυτικού. Με τη λύση διπλού ιστού optronic, οι πελάτες επέλεξαν το τεχνολογικό άλμα από τη συμβατική, παραδοσιακή άμεση προβολή ενός συστήματος περισκοπίου σε μια πλήρως διεισδυτική λύση ψηφιακού συστήματος.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της HENSOLDT Optronics Andreas Hülle λέει: «Αυτός ο συνδυασμός παρέχει στα νέα υποβρύχια εξοπλισμό αισθητήρων που συνδυάζει τις υψηλότερες δυνατότητες ανίχνευσης ακόμη και σε κακή ορατότητα με υψηλό βαθμό αυτοματισμού, βελτιώνοντας έτσι σημαντικά την ικανότητα των σκαφών να ενεργούν και να επιβιώνουν».

Ο συνδυασμός OMS 150 και OMS 300 τίθεται σε λειτουργία για πρώτη φορά για την κατηγορία U212 CD. Το OMS 150, στην πολυφασματική του έκδοση, θα χρησιμοποιηθεί ως οπτικός ιστός έρευνας και επιτήρησης. Ο stealth optronic ιστός OMS 300 αναλαμβάνει τη λεγόμενη λειτουργία «επίθεσης». Με το OMS 300, οι προγραμματιστές της HENSOLDT δημιούργησαν έναν οπτικό ιστό που είναι δύσκολο να εντοπιστεί οπτικά και μέσω ραντάρ, γεγονός που αυξάνει σημαντικά την ασφάλεια των πληρωμάτων. Αυτός ο πολυφασματικός οπτρονικός εξοπλισμός παρέχει στο πλήρωμα την καλύτερη ορατότητα σε όλες τις συνθήκες φωτός και καιρικές συνθήκες, καθώς και ένα πολύ ευρύ φάσμα λειτουργιών. Με αυτήν την παραγγελία από την kta, η HENSOLDT Optronics επεκτείνει περαιτέρω την έρευνα και την ανάπτυξή της στον τομέα των οπτικών ιστών στην τοποθεσία Oberkochen.

Array