Το US Navy παρέλαβε την 21η LCS – Ονοματίστηκε η LCS 25

Το Ναυτικό των ΗΠΑ αποδέχθηκε την παράδοση του μελλοντικού USS Minneapolis-Saint Paul (LCS 21) στο ναυπηγείο Fincantieri Marinette Marine (FMM) στις 18 Νοεμβρίου.

Δελτίο τύπου NAVSEA:

“Το μελλοντικό USS Minneapolis-Saint Paul είναι η 11η LCS με παραλλαγή Freedom που σχεδιάστηκε από την ομάδα βιομηχανίας υπό την ηγεσία της Lockheed Martin στο Fincantieri Marinette Marine, Marinette, Wisconsin. Η παράδοση σηματοδοτεί την επίσημη μεταφορά του πλοίου από τον ναυπηγό, μέλος μιας ομάδας υπό την ηγεσία της Lockheed-Martin στο Ναυτικό. “Σήμερα σηματοδοτεί ένα σημαντικό ορόσημο στη ναυπηγική βιομηχανία στη ζωή του μελλοντικού USS Minneapolis-Saint Paul, ενός εξαιρετικού πλοίου που θα εκτελεί πτήσεις σε όλο τον κόσμο”, δήλωσε ο διευθυντής προγράμματος LCS, Capt. Mike Taylor. «Ανυπομονώ να δω τη Minneapolis-Saint Paul να ενώνεται με τα αδερφικά της πλοία με το 100% της προωστικής ισχύος διαθέσιμη για απεριόριστη χρήση».

H LCS 21 έγινε αποδεκτό μετά από αυστηρές δοκιμές μιας συνδυαστικής τροποποίησης εργαλείων που θα επιτρέψει απεριόριστες λειτουργίες, αντιμετωπίζοντας ένα ελάττωμα σε όλη την κατηγορία που ανακαλύφθηκε καθώς ο Στόλος ανέπτυξε αυτά τα πλοία σε μεγαλύτερους αριθμούς. Το LCS 21 είναι το πρώτο πλοίο με παραλλαγή Freedom που έλαβε την επιδιόρθωση. Το μελλοντικό USS Minneapolis-Saint Paul είναι το δεύτερο πολεμικό πλοίο που τιμά τις δίδυμες πόλεις της Μινεσότα, αν και κάθε πόλη έχει τιμηθεί δύο φορές στο παρελθόν.

Το πρώτο πολεμικό πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ με το όνομα Minneapolis-Saint Paul ήταν ένα υποβρύχιο κλάσης Λος Άντζελες που εκτοξεύτηκε το 1983 και έλαβε μέρος στην Επιχείρηση Desert Shield/Desert Storm. Το USS Minneapolis-Saint Paul (SSN 708) ήταν το πρώτο υποβρύχιο που μετέφερε πυραύλους Tomahawk ειδικά σχεδιασμένους για χρήση σε χτυπήματα κατά του Ιράκ κατά τη διάρκεια του Πολέμου του Κόλπου. Έχοντας υπηρετήσει για πάνω από δύο δεκαετίες με διάκριση, το υποβρύχιο Minneapolis-Saint Paul παροπλίστηκε το 2007. Αρκετά ακόμη πλοία παραλλαγής Freedom βρίσκονται υπό κατασκευή στη Fincantieri Marinette Marine Corp. στο Marinette του Ουισκόνσιν.

Εν αναμονή επιτυχών εν πλω δοκιμών της συνδυαστικής τροποποίησης του γραναζιού, το Cooperstown (LCS 23) σχεδιάζεται να παραδοθεί τον Ιανουάριο του 2022. Πρόσθετα πλοία σε διάφορα στάδια κατασκευής περιλαμβάνουν τα Marinette (LCS 25), Nantucket (LCS 27), Beloit (LCS 29) και Κλίβελαντ (LCS 31). Το Littoral Combat Ship (LCS) είναι μια γρήγορη, ευέλικτη πλατφόρμα εστιασμένη στην αποστολή, σχεδιασμένη να λειτουργεί σε περιβάλλοντα κοντά στην ξηρά, κερδίζοντας ενάντια στις παράκτιες απειλές του 21ου αιώνα. H LCS είναι ικανό να υποστηρίξει την εμπρός παρουσία, τη θαλάσσια ασφάλεια, τον έλεγχο της θάλασσας και την αποτροπή.”

Freedom-class Frigates

Την ίδια ώρα η Lockheed Martin έβγαλε ανακοίνωση για την LCS 25:

«MARINETTE, Wisc., 20 Νοεμβρίου 2021 – Littoral Combat Ship (LCS) 25, το μελλοντικό USS Marinette, ολοκλήρωσε το επόμενο ορόσημό του όταν ο χορηγός πλοίου, η αξιότιμη Jennifer Granholm βάφτισε το πλοίο σπάζοντας ένα μπουκάλι αφρώδους οίνου στην πλώρη του LCS 25 σε μια τελετή στο Fincantieri Marinette Marine στο Marinette του Ουισκόνσιν. Πριν από τη βάφτιση, η ομάδα της Lockheed Martin (NYSE: LMT) καθέλκυσε το πλοίο στο νερό στις 31 Οκτωβρίου 2020. Η LCS 25 πρόκειται να ξεκινήσει τις δοκιμές αποδοχής του επόμενου έτους.»

LCS-25

Array