Το σύστημα Bal της Ρωσίας θα πλήξει στόχους σε πάνω από 500 km με νέο πύραυλο

Το βεληνεκές του ρωσικού κινητού παράκτιου πυραυλικού συστήματος Bal (όνομα αναφοράς του ΝΑΤΟ: SSC-6 Sennight) διπλασιάστηκε μετά τις δοκιμές του νέου πυραύλου που μπορεί να πλήξει τόσο πολεμικά πλοία όσο και επίγειους στόχους, δήλωσε στο TASS πηγή της αμυντικής βιομηχανίας.

Σύμφωνα με την πηγή, οι νέες δυνατότητες του συστήματος Bal το καθιστούν συγκρίσιμο ως προς το εύρος βολής του και την ικανότητα να χτυπά επίγειους στόχους με το παράκτιο πυραυλικό σύστημα Bastion (SSC-5 Stooge) που χρησιμοποιεί το Onyx (SS-N-26). Strobile) υπερηχητικός πύραυλος. Το σύστημα Bastion και ο πύραυλος έχουν αναπτυχθεί από την Ένωση Έρευνας και Παραγωγής Μηχανουργικής Κατασκευής (NPO Mashinostroeniya).

Η Tactical Missiles Corporation που έχει αναπτύξει και παράγει το σύστημα Bal αρνήθηκε να σχολιάσει αυτές τις πληροφορίες. Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις χρησιμοποιούν συστήματα Bal σε συνδυασμό με συγκροτήματα Bastion. Αναφέρθηκε νωρίτερα ότι το σύστημα Bastion είχε χρησιμοποιηθεί εναντίον χερσαίων στόχων κατά τη διάρκεια της επιχείρησης μάχης στη Συρία.

Το παράκτιο πυραυλικό σύστημα Bal μπορεί να εκτοξεύσει 32 πυραύλους σε ένα σάλβο και έχει άλλους 32 πυραύλους στο φορτίο πυρομαχικών του. Μπορεί να διακόψει ένα έργο μάχης της μεγάλης ομάδας επιφανειακής δράσης του εχθρού ή της αμφίβιας δύναμης επίθεσης ή της συνοδείας.

Πηγή: Naval News

Array