Το Σκάφος Πληροφοριών της Τουρκικής Επιτροπής Ναυτικού «TCG UFUK» μπήκε σε υπηρεσία

Η θέση σε λειτουργία του TCG UFUK (αριθμός σημαιοφόρου: A-591), το οποίο προσδιορίζεται ως «πλοίο δοκιμής και εκπαίδευσης» από Τούρκους αξιωματούχους, ανακοινώθηκε από ορισμένα τουρκικά μέσα ενημέρωσης και επιβεβαιώθηκε από το Turk Loydu, ένα διεθνές ίδρυμα ταξινόμησης και αξιολόγησης συμμόρφωσης που παρέχει υπηρεσίες ταξινόμησης, επιθεώρησης και πιστοποίησης για τα πλοία.

Η Τουρκία δεν πραγματοποίησε τελετή ανάθεσης για το TCG UFUK, αλλά η STM Defence, ο κύριος κατασκευαστής του πλοίου, ανακοίνωσε στο Σεμινάριο Ναυτικών Συστημάτων στην Άγκυρα πριν από δύο εβδομάδες ότι το TCG UFUK θα τεθεί σε υπηρεσία μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου.

«Πιστεύω ότι το Ufuk θα καλύψει ένα σημαντικό κενό στο σημερινό περιβάλλον, το οποίο δίνει προτεραιότητα στην προληπτική νοημοσύνη, ιδιαίτερα στη νοημοσύνη σημάτων. Η κορβέτα Ufuk θα είναι το μάτι που βλέπει και ακούει την Τουρκία στην ανοιχτή θάλασσα. Γιατί η δύσκολη γεωγραφία της χώρας μας δεν χρειάζεται μόνο μια ισχυρή θέση στα οικονομικά, τη γεωργία, το εμπόριο και τη βιομηχανία, αλλά και στην πληροφορία».  Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Πρόεδρος της Τουρκίας

https://twitter.com/turkloydu/status/1468116539811545090

Array