Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ θέτει σε υπηρεσία το 69ο αντιτορπιλικό κλάσης Arleigh Burke

Το πλοίο τιμά τον τοπικό ήρωα και πολιτικό, γερουσιαστή Daniel K. Inouye. Ο γερουσιαστής Inouye ήταν ένας γερουσιαστής των ΗΠΑ από τη Χαβάη που υπηρέτησε στο Κογκρέσο από το 1962 μέχρι τον θάνατό του το 2012. Κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ο Inouye υπηρέτησε στην 442η Ομάδα Μάχης του Στρατού των ΗΠΑ, μια από τις πιο διακοσμημένες στρατιωτικές μονάδες στην ιστορία των ΗΠΑ. Για τον μαχητικό ηρωισμό του, που του κόστισε το δεξί του χέρι, ο Inouye τιμήθηκε με το Μετάλλιο της Τιμής.

Η τελετή ανάθεσης συνέπεσε με τις εκδηλώσεις μνήμης για την 80η επέτειο της Μνήμης του Περλ Χάρμπορ και καλύπτουν μια εβδομαδιαία σειρά εκδηλώσεων για τον εορτασμό του πλοίου και του συνονόματός του. Στις 7 Δεκεμβρίου 1941, ο Inouye ήταν 17χρονος τελειόφοιτος στο Γυμνάσιο McKinley της Χονολουλού και έσπευσε σε έναν σταθμό βοήθειας του Ερυθρού Σταυρού για να βοηθήσει πολίτες και Ναύτες που τραυματίστηκαν στην επίθεση.

The future USS Daniel Inouye (DDG 118) returns to the General Dynamics Bath Iron Works shipyard after successfully completing Builder’s Trials on Dec. 19, 2020 (NAVSEA photo)

Το USS Daniel Inouye, το πρώτο πολεμικό πλοίο των ΗΠΑ που φέρει το όνομά του, έχει μήκος σχεδόν 510 πόδια και έχει βύθισμα πλοήγησης 33 ποδιών. Τα αντιτορπιλικά κατευθυνόμενων πυραύλων κλάσης Arleigh Burke είναι η ραχοκοκαλιά του στόλου επιφανείας του Ναυτικού των ΗΠΑ και είναι κρίσιμα για το μελλοντικό Ναυτικό. Είναι πολύ ικανά πλοία πολλαπλών αποστολών και μπορούν να διεξάγουν ποικίλες επιχειρήσεις, από παρουσία εν καιρώ ειρήνης και διαχείριση κρίσεων, έως έλεγχο στη θάλασσα και προβολή ισχύος – όλα προς υποστήριξη της στρατιωτικής στρατηγικής των Ηνωμένων Πολιτειών.

Το DDG 118 κατασκευάστηκε από την General Dynamics Bath Iron Works στη διαμόρφωση Flight IIA με το Σύστημα Μάχης Aegis Baseline 9, το οποίο περιλαμβάνει ενσωματωμένη ικανότητα αεράμυνας και πυραύλων. Αυτό το σύστημα προσφέρει γρήγορο χρόνο αντίδρασης, υψηλή ισχύ πυρός και αυξημένη ικανότητα ηλεκτρονικών αντιμέτρων για Αντιαεροπορικό Πόλεμο. Αυτοί οι μαχητές επιφανείας πολλαπλών αποστολών χρησιμεύουν ως αναπόσπαστο πλεονέκτημα στην παγκόσμια θαλάσσια ασφάλεια, εμπλέκονται σε εναέρια, υποθαλάσσια, επιφανειακά, χτυπήματα και βαλλιστικούς πυραύλους, καθώς και παρέχοντας αυξημένες δυνατότητες στον ανθυποβρυχιακό πόλεμο, τη διοίκηση και τον έλεγχο και τον ανθυποβρυχιακό πόλεμο . Το Daniel Inouye έχει μήκος 509,5 πόδια και πλάτος 59 πόδια, με εκτόπισμα 9.496 τόνων. Θα μεταφερθεί στο Περλ Χάρμπορ.

Πηγή: Naval News

Array