Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ δοκιμάζει οπλικό σύστημα λέιζερ υψηλής ενέργειας στον Κόλπο του Άντεν

Δελτίο τύπου του 5ου στόλου του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ:

Κατά τη διάρκεια της επίδειξης, το Solid State Laser – Technology Maturation Laser Weapons System Demonstrator (LWSD) Mark 2 MOD 0 στο Πόρτλαντ πραγματοποίησε επιτυχώς έναν στόχο εκπαίδευσης στατικής επιφάνειας. Το Πόρτλαντ είχε δοκιμάσει προηγουμένως το LWSD τον Μάιο του 2020, όταν απενεργοποίησε επιτυχώς ένα μικρό μη επανδρωμένο εναέριο σύστημα ενώ λειτουργούσε στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Το Γραφείο Ναυτικής Έρευνας επέλεξε το Πόρτλαντ για να φιλοξενήσει την τεχνολογία όπλων λέιζερ το 2018. Το LWSD θεωρείται συνέχεια της επόμενης γενιάς του συστήματος όπλων λέιζερ (LaWS) που επιπλέει τη βάση σταδιοποίησης προς τα εμπρός USS Ponce (AFSB(I)-15) δοκιμαστεί για τρία χρόνια ενώ δραστηριοποιείται στη Μέση Ανατολή.

https://www.youtube.com/watch?v=2VAsu9P_iUQ

Το Πόρτλαντ είναι μέρος της Ομάδας Έτοιμων Αμφιβίων του Έσσεξ που περιλαμβάνει αμφίβιο επιθετικό πλοίο USS Essex (LHD 2), αποβατικό πλοίο USS Pearl Harbor (LSD 52) και πεζοναύτες από την 11η Ναυτική Εκστρατευτική Μονάδα. Οι μονάδες αναχώρησαν από το Σαν Ντιέγκο τον Αύγουστο και άρχισαν να επιχειρούν στην περιοχή του 5ου στόλου των ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο.

Η γεωγραφία, το κλίμα και η στρατηγική σημασία της περιοχής προσφέρουν ένα μοναδικό περιβάλλον για τεχνολογική καινοτομία. Η περιοχή επιχειρήσεων του 5ου Στόλου των ΗΠΑ περιλαμβάνει τη μεγαλύτερη μόνιμη ναυτιλιακή σύμπραξη στον κόσμο, τον Αραβικό Κόλπο, την Ερυθρά Θάλασσα, τον Κόλπο του Άντεν, τον Κόλπο του Ομάν και τμήματα του Ινδικού Ωκεανού.

https://www.youtube.com/watch?v=vesk6GikNGg

Array