Το Γαλλικό Ναυτικό εντόπισε τα Αμερικανικά υποβρύχια σε άσκηση του 6ου Στόλου

Οι FREMM του Marine Nationale FS Provence και FS Languedoc κέρδισαν το βραβείο “Hook’em” του Αμερικανικού Ναυτικού, ενάντια στα υποβρύχια του 6ου Στόλου. Αυτή είναι η τρίτη φορά (και η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά) που ο 6ος στόλος των ΗΠΑ απονέμει την τιμή σε γαλλικές μονάδες για την ικανότητά τους να βρίσκουν και να εντοπίσουν υποβρύχια.

Η FREMM ASW Auvergne σε άσκηση με πλοία του ΠΝ

Το “Hook’em Award” επιβραβεύει την αριστεία στον ανθυποβρυχιακό πόλεμο (ASW). Παρουσιάζεται ανά τρίμηνο σε μια μονάδα που υποστηρίζει τον 6ο Στόλο του Ναυτικού των ΗΠΑ (επίσης γνωστό ως US Naval Forces Europe), ο οποίος έχει επιδείξει ανώτερη ετοιμότητα, ικανότητα και επιχειρησιακό αντίκτυπο στο ASW.

Ο Αντιναύαρχος Frederick C. Turner καθιέρωσε το βραβείο «Hook ‘Em» τον Δεκέμβριο του 1975 για να αναγνωρίσει τα πλοία, τα υποβρύχια και τις μοίρες αεροσκαφών του 6ου Στόλου που επιδεικνύουν την αριστεία του ASW. Το βραβείο διακόπηκε δύο δεκαετίες αργότερα, αλλά επανιδρύθηκε από τον ναύαρχο James G. Foggo III το 2016 κατά τη διάρκεια της θητείας του ως Διοικητής του 6ου Στόλου των ΗΠΑ.

Το 2021, ο ναύαρχος Eugene Black, Διοικητής του 6ου Στόλου των ΗΠΑ με έδρα τη Νάπολη, έχει επιβραβεύσει τρεις γαλλικές μονάδες: Την CTF 473, την FS Provence και την FS Languedoc.

Οι δύο φρεγάτες FREMM κλάσης Aquitaine, που λειτουργούν υπό την τακτική διοίκηση του CTF 473, έχουν επιδείξει την υπεροχή τους στο ASW, όπως παρατηρήθηκε από το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια κοινών ελιγμών στη Μεσόγειο Θάλασσα τους τελευταίους μήνες.

Πέρυσι, τα γαλλικά CTF 470 και 473 και οι γαλλικές φρεγάτες FS Bretagne (D-655) και FS Auvergne (D-654) κέρδισαν την αναγνώριση. Το 1991, ο στολίσκος 21F, που σταθμεύει στη ναυτική αεροπορική βάση Nîmes-Garons και πετούσε με αεροσκάφη Atlantique Maritime Patrol κέρδισαν το βραβείο.

Partie le 14 juillet de Brest, la frégate multimissions (FREMM) Provence a rejoint son nouveau port base de Toulon, ce lundi 23 juillet. Ce ralliement marque le renforcement de la flotte de combat en Méditerranée, les FREMM constituant l’épine dorsale des bâtiments de guerre de la Marine nationale. Elle rejoint ainsi les deux FREMM basées en Méditerranée : le Languedoc et l’Auvergne.

Το CAPTAS-4 των FREMM ASW θα εξοπλίσει και τις FDI HN του Πολεμικού Ναυτικού, με στελέχη του ΠΝ να αναφέρουν ότι οι ASW δυνατότητες των FDI HN θα είναι ισάξιες, αν όχι καλύτερες, των γαλλικών FREMM ASW.

Array