Το 4ο ινδικό υποβρύχιο κλάσης Scorpène – INS Vela μπήκε σε υπηρεσία

Ανακοίνωση Naval Group:

Στις 25 Νοεμβρίου 2021, το INS Vela, το τέταρτο υποβρύχιο κλάσης P75 Kalvari, τέθηκε σε λειτουργία εντός του Ινδικού Ναυτικού παρουσία του Προέδρου & Διευθύνοντος Συμβούλου της Mazagon Dock Shipbuilders Limited (MDL), Αντιναυάρχου Narayan Prasad (Retd.) και πολλών άλλων αξιωματούχων. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε επίσης ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος Διεθνούς Ανάπτυξης του Naval Group, κ. Alain Guillou και οι τοπικές ομάδες

Το NS Vela κατασκευάστηκε από το ινδικό ναυπηγείο MDL με βάση το σχέδιο Naval Group Scorpene® και είναι το δεύτερο υποβρύχιο κλάσης Kalvari που θα τεθεί σε λειτουργία το 2021.

Έπεσε στο νερό στις 6 Μαΐου 2019, και το INS Vela ολοκλήρωσε επιτυχώς όλες τις μεγάλες θαλάσσιες δοκιμές, συμπεριλαμβανομένων δοκιμών όπλων και αισθητήρων, παρά τους περιορισμούς Covid, και παραδόθηκε στο Ινδικό Ναυτικό στις 9 Νοεμβρίου 2021. Συμμετέχει στις INS Kalvari, Khanderi και Karanj που τέθηκαν σε λειτουργία αντίστοιχα τον Δεκέμβριο 2017, Σεπτέμβριος 2019 και Μάρτιος 2021. Η θέση σε λειτουργία του INS Vela υπογραμμίζει την επιτυχία του προγράμματος κατασκευής εγχώριων υποβρυχίων της κυβέρνησης της Ινδίας. Αυτό το υποβρύχιο έχει κατασκευαστεί πλήρως από τη Mazagon Dock Shipbuilders Limited (MDL) εκμεταλλευόμενη την επιτυχημένη μεταφορά τεχνολογίας από την Naval Group κατά τη διάρκεια της κατασκευής και των δοκιμών των τριών πρώτων σκαφών.

Έξι υποβρύχια του προγράμματος P75 έχουν εξοπλιστεί με έναν αριθμό εξοπλισμού, που κατασκευάστηκε στην Ινδία από εξειδικευμένες και άριστα εκπαιδευμένες βιομηχανικές Micro, Small & Medium Enterprises (MSMEs) που αποτελούν την υγιή βάση του υποθαλάσσιου οικοσυστήματος κατασκευής της Ινδίας. Ο Alain Guillou, EVP International Development στο Naval Group, δήλωσε: «Θα ήθελα να συγχαρώ τον συνεργάτη μας MDL και τις ομάδες του Naval Group για την επιτυχή παράδοση του τέταρτου υποβρυχίου Scorpene® στο Ινδικό Ναυτικό. Η Naval Group είναι πολύ περήφανη που συμμετέχει στο πρόγραμμα P75 Kalvari, το οποίο αποτελεί σημαντικό στοιχείο της μακροχρόνιας ινδο-γαλλικής εταιρικής σχέσης. Δεσμευόμαστε να βελτιώσουμε σημαντικά το επίπεδο της ιθαγενοποίησης σε μελλοντικά έργα του ινδικού Ναυτικού, αξιοποιώντας και καλλιεργώντας την τεχνογνωσία και τις δεξιότητες στην Ινδία».

Η άνοδος των ικανοτήτων που πέτυχε η ινδική βιομηχανία και ναυπηγεία κατά την τελευταία δεκαετία δίνει πολύ εμπνευσμένη. Αυτή η πολύτιμη και υψηλής αξίας τεχνογνωσία και δεξιότητα που χτίστηκαν γύρω από το πρόγραμμα πρέπει να διατηρηθεί, να καλλιεργηθεί και να βελτιωθεί με τρέχουσες και μελλοντικές συμβάσεις, έτσι ώστε η ινδική ναυτική αμυντική βιομηχανία να μπορεί να εξυπηρετεί απρόσκοπτα στρατιωτικά προϊόντα παρόμοιας ή προηγμένης φύσης για την Ινδία και επίσης για τον κόσμο.

Array