Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα παραγγέλνουν δύο επιπλέον Airbus A330 MRTT

Δελτίο τύπου της Airbus:

Ντουμπάι, 14 Νοεμβρίου 2021 – Η Πολεμική Αεροπορία και η Αεράμυνα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων παρήγγειλαν επίσημα δύο επιπλέον αεροσκάφη Airbus A330 Multirole Tanker Transport (MRTT) αυξάνοντας τον στόλο MRTT της χώρας σε πέντε αεροσκάφη.

Με τις παραδόσεις να ξεκινούν το 2024, αυτή η συμφωνία θα καλύπτει επίσης την αναβάθμιση του τρέχοντος στόλου A330MRTT της χώρας στην τελευταία βελτιωμένη έκδοση. «Από την έναρξη λειτουργίας του το 2013 με την Πολεμική Αεροπορία των ΗΑΕ, το A330 MRTT έχει παραδώσει πολύ περισσότερα από τα αρχικά αναμενόμενα, καλύπτοντας τις επιχειρησιακές ανάγκες των πελατών μας.

Αυτή η επαναλαμβανόμενη παραγγελία, που προστέθηκε στην αυξανόμενη πελατειακή βάση του MRTT, επιβεβαιώνει την καταλληλότητα της πλατφόρμας μας ως το παγκόσμιο δεξαμενόπλοιο αναφοράς», δήλωσε ο Bernhard Brenner, Executive Vice President Marketing and Sales στην Airbus Defense and Space.

Το A330 MRTT συνδυάζει την προηγμένη τεχνολογία ενός δεξαμενόπλοιου νέας γενιάς με την επιχειρησιακή εμπειρία που έχει καθιερωθεί σε περισσότερες από 250.000 ώρες πτήσης σε υπηρεσία.

Το A330 MRTT είναι διαλειτουργικό με δέκτες σε όλο τον κόσμο και προσφέρει πραγματικές δυνατότητες πολλαπλών ρόλων, που αποδείχθηκαν πιο πρόσφατα κατά τη διάρκεια των πρόσφατων αποστολών MEDEVAC και στρατηγικών μεταφορών κατά τη διάρκεια της κρίσης COVID-19.

Array