Πυροβόλο Mk 110 των 57 χλστ για τις Constellation Class απο την BAE Systems

Η σύμβαση, που ανατέθηκε νωρίτερα αυτό το μήνα, περιλαμβάνει τεχνική υποστήριξη και ζητά δύο Mk 110 για το USS Constellation (FFG 62) και το USS Congress (FFG 63). Η νέα κλάση Constellation φρεγατών κατευθυνόμενων πυραύλων πολλαπλών αποστολών έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί σε γαλάζια νερά και στα παράλια, για αυξημένη ναυτική παρουσία προς τα εμπρός. Το σύστημα πυροβόλων Mk 110, γνωστό διεθνώς ως Bofors 57 Mk 3, είναι το πιστόλι καταστρώματος της επιλογής για την κατηγορία Constellation.

Είναι ένα όπλο πλοίου μεσαίου διαμετρήματος πολλαπλών αποστολών, αποτελεσματικό έναντι απειλών αέρα, επιφάνειας ή εδάφους χωρίς να απαιτεί πολλούς τύπους στρογγυλών. Το σύστημα είναι ικανό να εκτοξεύει έως και 220 βλήματα ανά λεπτό σε αποτελεσματική εμβέλεια άνω των εννέα ναυτικών μιλίων χρησιμοποιώντας προγραμματιζόμενα, προκατακερματισμένα και συγχωνευμένα (3P) πυρομαχικά έξι τρόπων λειτουργίας της BAE Systems.

Αυτή η σύμβαση περιλαμβάνει επίσης την παροχή ενός συστήματος Mk 110 στον τρίτο κόφτη περιπολίας ανοικτής θαλάσσης Argus Class της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ, USCGC Ingham. Οι παραδόσεις αναμένεται να ξεκινήσουν το 2023 στο πλαίσιο της σύμβασης με τη Naval Sea Systems Command Integrated Warfare Systems 3C (NAVSEA IWS). Το 57mm Mk 110 βρίσκεται επί του παρόντος σε υπηρεσία στο Littoral Combat Ship του Πολεμικού Ναυτικού και στο National Security Cutter της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ. Μέχρι σήμερα, η BAE Systems παρέχει 39 πυροβόλα Mk 110 στο Ναυτικό και 15 στην Ακτοφυλακή. Σε όλο τον κόσμο, 103 Mk 110/57 Mk 3 συστήματα ναυτικών πυροβόλων όπλων είναι υπό σύμβαση με εννέα έθνη.

Η κλάση Constellation είναι μια κατηγορία φρεγατών κατευθυνόμενων πυραύλων πολλαπλών αποστολών υπό ανάπτυξη για το Πολεμικό Ναυτικό των Ηνωμένων Πολιτειών ως συνέχεια του αρθρωτού παράκτιου πολεμικού πλοίου. Οι φρεγάτες θα τροφοδοτούνται από σύστημα πρόωσης Combined diesel-electric and gas (CODLAG) και θα μπορούν να φτάσουν τελική ταχύτητα 26 κόμβων (48 km/h) με μέγιστη εμβέλεια πλεύσης 6.000 ναυτικών μιλίων στους 16 κόμβους (30 km). /h).

Array