Παρουσίαση της πρώτης FDI στη Lorient

Η πρώτη FDI παρουσιάστηκε στο κοινό σήμερα στα ναυπηγεία της Lorient στη Γαλλία. Το πλοίο σαφώς δεν είναι έτοιμο ακόμα, και κατά πάσα πιθανότητα θα χρειαστούν 2 χρόνια ακόμα μέχρι το πλοίο να είναι σε θέση να πλεύσει.

Δελτίο τύπου της Naval Group:

Την Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου στη Λοριάν, η Naval Group τοποθέτησε την καρίνα της πρώτης φρεγάτας άμυνας και επέμβασης που παρήγγειλε η γαλλική υπηρεσία αμυντικών προμηθειών (DGA) και προορίζεται για το Γαλλικό Ναυτικό. Αυτό το βήμα σηματοδοτεί την έναρξη της συναρμολόγησης του πλοίου στην αίθουσα κατασκευής. Η φρεγάτα θα παραδοθεί το 2024. Είναι το πρώτο από μια σειρά πέντε πλοίων που θα παραδοθούν μεταξύ 2024 και 2030.

1st FDI (Source: Xavier Vavasseur)

Την ίδια μέρα, τροφοδοτήθηκε επίσης η μονάδα Panoramic Sensors and Intelligence Module (PSIM), ο ενσωματωμένος ιστός της FDI. Αυτό το σημαντικό ορόσημο συμβολίζει την έναρξη των δοκιμών του πλήρους συστήματος μάχης της φρεγάτας, αρκετούς μήνες πριν την τελική ενσωμάτωσή της στο πλοίο.

Ο Pierre Eric Pommellet, Διευθύνων Σύμβουλος του Naval Group, δήλωσε: «Είμαστε περήφανοι που βρισκόμαστε εδώ σήμερα για να σηματοδοτήσουμε αυτό το σημαντικό ορόσημο στη βιομηχανική παραγωγή της πρώτης φρεγάτας άμυνας και επέμβασης για το γαλλικό Πολεμικό Ναυτικό. Τα πλοία θα εξασφαλίσουν την ανωτερότητα της πληροφόρησης και εμπλοκής καθώς και την ικανότητα να διαρκούν στη θάλασσα των ναυτικών δυνάμεων που θα τα χειριστούν. Έχοντας ήδη επιλεγεί από την Ελλάδα για το Πολεμικό της Ναυτικό, αυτό το πλοίο θα επιτρέψει επίσης στη Naval Group να αναπτύξει τη διεθνή εμβέλειά του. πλήρως αφοσιωμένοι στην ενδυνάμωση της κυριαρχίας της Γαλλίας και των χωρών εταίρων μας».

Τέλος δελτίου τύπου

Σχόλιο αρθρογράφου:

Η παρουσίαση ήταν εξαιρετική και οι εντυπώσεις άριστες, ο εξαιρετικός δημοσιογράφος του Naval News, Xavier Vavasseur, ανέβασε φωτογραφία με την βάση για την 2η FDI, η οποία κατά πάσα πιθανότητα θα είναι η πρώτη Ελληνική FDI HN.

Υπενθυμίζουμε ότι το Πολεμικό Ναυτικό έχει παραγγείλει 3+1 φρεγάτες FDI HN, η πρώτη και η δεύτερη εκ των οποίων θα παραδωθούν στο ΠΝ το 2025 (βάση σχεδιασμού).

Με το καλό και στα δικά μας!