Παραδώθηκε στο US Navy το 23ο υποβρύχιο κλάσσης Virginia – Βίντεο

Δελτίο τύπου της Huntington Ingalls Industries:

«Η βάπτιση είναι μια παράδοση του Ναυτικού και της ναυπηγικής που γιορτάζει τη σκληρή δουλειά και την αφοσίωση των γυναικών και των ανδρών που κατασκευάζουν αυτό το υπέροχο υποβρύχιο, προετοιμάζοντάς το για την επόμενη φάση κατασκευής, η οποία περιλαμβάνει εκτόξευση, δοκιμές, δοκιμές στη θάλασσα και παράδοση στο Ναυτικό », δήλωσε η Jennifer Boykin, πρόεδρος της Newport News Shipbuilding. «Τιμούμε αυτούς τους Αμερικανούς κατασκευαστές σε μια δύσκολη περίοδο στην ιστορία του έθνους μας».

«Όταν το Νιου Τζέρσεϊ ενταχθεί στον στόλο του Πολεμικού Ναυτικού, θα προσφέρει δύναμη πυρός για ελευθερία, παίρνοντας μαζί της τις δεξιότητες των ναυπηγών της, το πνεύμα του χορηγού της, το θάρρος του διοικητή και του πληρώματος της και την περηφάνια των συναδέλφων της Νιου Τζερσεγιάν», πρόσθεσε η Μπόυκιν. . «Αυτά τα χαρακτηριστικά, ενωμένα, δημιουργούν μια ισχυρή εθνική άμυνα που καθορίζει την Αμερική». Η Susan DiMarco, η οποία είναι κάτοικος του Νιου Τζέρσεϊ, συνταξιούχος οδοντίατρος και σύζυγος του πρώην υπουργού Εσωτερικής Ασφάλειας Jeh Johnson, είναι χορηγός του πλοίου και έκανε την παραδοσιακή τιμή να σπάσει ένα μπουκάλι αμερικανικού αφρώδους οίνου στην πλώρη του υποβρυχίου κατά τη διάρκεια της τελετής.

«Ως πολίτες σήμερα, είμαστε πιο διχασμένοι και αποσυνδεδεμένοι ο ένας από τον άλλο από οποιαδήποτε άλλη στιγμή τα τελευταία 50 χρόνια, αλλά οι προσπάθειες που έγιναν για την οικοδόμηση του Νιου Τζέρσεϊ λένε το αντίθετο», είπε ο Ντι Μάρκο. «Για να ολοκληρωθεί αυτό το μεγάλο πλοίο πρέπει να υπήρχε ζωτική συνεργασία και σκοπός. Ως χώρα, είμαστε συνεργάσιμοι, γενναιόδωροι και επίμονοι και μπορούμε να συνεργαστούμε για εξαιρετικές ιδέες». Η τελετή πραγματοποιήθηκε έξω από το Module Outfitting Facility της Newport News Shipbuilding και την παρακολούθησαν περισσότεροι από 1.800 καλεσμένοι, συμπεριλαμβανομένων των εργαζομένων της Newport News Shipbuilding που κατασκευάζουν το New Jersey, μέλη του πληρώματος του υποβρυχίου, προσωπικό του Πολεμικού Ναυτικού και άλλοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι, συμπεριλαμβανομένου του Jeh Johnson.

Ο βουλευτής των ΗΠΑ Μπόμπι Σκοτ, από τη Βιρτζίνια, και ο βουλευτής των ΗΠΑ, Ντόναλντ Νόρκρος, από το Νιου Τζέρσεϊ, έκαναν και οι δύο παρατηρήσεις. Άλλοι ομιλητές ήταν ο κυβερνήτης του Νιου Τζέρσεϊ, Φιλ Μέρφι. Jay Stefany, αναπληρωτής βοηθός γραμματέας του Πολεμικού Ναυτικού για έρευνα, ανάπτυξη και απόκτηση· Αντιναύαρχος Johnny Wolfe Jr., διευθυντής των προγραμμάτων στρατηγικών συστημάτων του Πολεμικού Ναυτικού. και ο Kevin Graney, πρόεδρος της General Dynamics Electric Boat. Στην τελετή συμμετείχαν η βουλευτής των ΗΠΑ, Elaine Luria, από τη Βιρτζίνια. Capt. Andrew P. Johnson, διοικητής του Επόπτη Ναυπηγικής, Μετατροπής και Επισκευής, Newport News. και Cmdr. Ο Κάρλος Οτέρο, ο υποψήφιος διοικητής του πλοίου.

Ο απόστρατος ναύαρχος του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ Μάικλ Μάλεν, πρώην πρόεδρος του Κοινού Επιτελείου Στρατού και πρώην αρχηγός ναυτικών επιχειρήσεων, έδωσε την κεντρική ομιλία. «Σήμερα είναι μια ημέρα ευγνωμοσύνης, ειδικά στους 4.000 άνδρες και γυναίκες των οποίων η σκληρή δουλειά συνέδεσε το Νιου Τζέρσεϊ», είπε ο Μάλεν, προσθέτοντας ότι το έθνος πρέπει να επικρατήσει σε μια ιδεολογική μάχη ενάντια σε έναν αντίπαλο που δεν έχει ξαναδεί. “Το μελλοντικό USS New Jersey θα είναι ένα κρίσιμο – μερικοί λένε το πιο κρίσιμο – βέλος στη φαρέτρα μας”, είπε.

Η εταιρεία έφτασε στο πλήρες ορόσημο του κύτους πίεσης τον Φεβρουάριο, πράγμα που σημαίνει ότι όλα τα τμήματα του κύτους του πλοίου ενώθηκαν για να σχηματίσουν μια ενιαία, στεγανή μονάδα. Αυτό ήταν ένα από τα τελευταία σημαντικά ορόσημα πριν από τη βάπτιση και μεταφέρεται σε μια κουκέτα δίπλα στην προβλήτα για επιπλέον εξοπλισμό και δοκιμές σε μελλοντική ημερομηνία. Το New Jersey είναι το 23ο υποβρύχιο κλάσης Virginia και το 11ο που θα παραδοθεί από τη Newport News Shipbuilding. Είναι το πρώτο υποβρύχιο που σχεδιάστηκε με μια τροποποίηση για ενσωμάτωση φύλου. Η κατασκευή ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2016 και έχει ολοκληρωθεί κατά 82%. Το υποβρύχιο έχει προγραμματιστεί να παραδοθεί στο Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ στα τέλη του 2022.