Ολοκλρώθηκαν τα πρώτα τεστ του MQ-25 για χρήση από αεροπλανοφόρο

Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ και η Boeing πραγματοποίησαν επιτυχώς ελιγμούς του εξοπλισμού T1 test asset που ανήκει στην Boeing σε αεροπλανοφόρο του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ για πρώτη φορά – ένα πρώιμο βήμα προς τα εμπρός για τη διασφάλιση της απρόσκοπτης ενσωμάτωσης του μη επανδρωμένου εναέριου ανεφοδιασμού MQ-25 στις επιχειρήσεις του αερομεταφορέα.

Δελτίο τύπου Boeing:

Κατά τη διάρκεια μιας εν εξελίξει επίδειξης στο USS George H.W. Bush (CVN 77), οι διευθυντές θαλάμου πτήσης του Πολεμικού Ναυτικού – γνωστοί ως «yellow shirt» – χρησιμοποιούσαν τυπικά σήματα χεριών για να κατευθύνουν το T1 όπως και κάθε άλλο αεροσκάφος με βάση το αεροσκάφος. Αντί, ωστόσο, ένας πιλότος να λαμβάνει τις εντολές, ήταν ένας Boeing MQ-25 Deck Handling Operator (DHO) ακριβώς δίπλα στο «yellow shirt» που διοικούσε το αεροσκάφος χρησιμοποιώντας μια νέα φορητή συσκευή ελέγχου καταστρώματος.

“Αυτό είναι ένα άλλο σημαντικό βήμα προς τα εμπρός για την επίδειξη της ενσωμάτωσης του MQ-25 στο Carrier Air Wing στο θάλαμο πτήσης των αεροπλανοφόρων του Στόλου μας”, δήλωσε ο Capt. Chad Reed, διευθυντής προγράμματος Unmanned Carrier Aviation. “Η επιτυχία αυτής της εκδήλωσης αποτελεί απόδειξη της σκληρής δουλειάς των μηχανικών, των δοκιμαστών, των χειριστών μας και της στενής συνεργασίας και ομαδικότητας από τη Naval Air Force Atlantic και το πλήρωμα του CVN 77”.

Η επίδειξη είχε σκοπό να διασφαλίσει ότι ο σχεδιασμός του MQ-25 θα ενσωματωθεί με επιτυχία στο περιβάλλον του φορέα και να αξιολογήσει τη λειτουργικότητα, την ικανότητα και τις ιδιότητες χειρισμού του συστήματος χειρισμού καταστρώματος τόσο σε συνθήκες ημέρας όσο και σε συνθήκες νύχτας. Οι ελιγμοί περιλάμβαναν τροχοδρόμηση στο κατάστρωμα, σύνδεση με τον καταπέλτη, καθαρισμό του χώρου προσγείωσης και στάθμευση στο κατάστρωμα.

 

Array