Οι Raytheon και ONR δοκιμάζουν νέο λογισμικό κατανομής ανίχνευσης για το ραντάρ SPY-6

Δελτίο τύπου της Raytheon Το NCR υποστηρίζει την ιδέα των Κατανεμημένων Ναυτικών Επιχειρήσεων του Ναυτικού παρέχοντας δυνατότητες ηλεκτρομαγνητικού πολέμου ελιγμών στον στόλο. Κατά τη διάρκεια της επίδειξης, δύο εξομοιωτές ραντάρ που βασίζονται στην επιφάνεια εντόπισαν στόχους χρησιμοποιώντας κατανεμημένες δυνατότητες ανίχνευσης. Η επίδειξη απέδειξε ότι τα τακτικά ραντάρ, όπως το SPY-6, θα επωφεληθούν από προηγμένες ιδέες κατανεμημένων ραντάρ που αναπτύχθηκαν στο πρόγραμμα NCR.

«Το SPY-6 θα παρέχει ένα άνευ προηγουμένου επίπεδο προστασίας στις ναυτικές δυνάμεις και οι ενημερώσεις λογισμικού όπως αυτή αποδεικνύουν ότι μόνο βελτιώνεται», δήλωσε ο Αντιναύαρχος Seiko Okano, εκτελεστικός αξιωματικός προγράμματος για τα Ολοκληρωμένα Συστήματα Πολέμου του Ναυτικού των ΗΠΑ. “Προγράμματα όπως το NCR διασφαλίζουν ότι το SPY-6 θα είναι η ραχοκοκαλιά των κατανεμημένων ανιχνευτικών δυνατοτήτων μας στο μέλλον.” Τα συνεργατικά ραντάρ συνεργάζονται χρησιμοποιώντας κατανεμημένες δυνατότητες ανίχνευσης για να δημιουργήσουν μια πληρέστερη εικόνα των αντικειμένων σε μια δεδομένη περιοχή κάλυψης.

Οι αισθητήρες με δυνατότητα NCR συνεργάζονται για τον εντοπισμό και την παρακολούθηση απειλών, επικοινωνώντας πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για να βελτιώσουν την απόδοση του συστήματος και την επιτυχία της αποστολής. «Το NCR προωθεί την ανάπτυξη των διαφραγμάτων επόμενης γενιάς που ορίζονται από λογισμικό», δήλωσε ο Colin Whelan, αντιπρόεδρος Advanced Technology στη Raytheon Missiles & Defense. «Η συνεχής ανάπτυξη των δυνατοτήτων που επιδεικνύεται από το NCR θα διασφαλίσει ότι το SPY-6 θα παραμείνει το πιο προηγμένο ναυτικό ραντάρ στον κόσμο».

Array