Νέα επιτυχία για την Τουρκική Αμυντική Βιομηχανία: Η Νιγηρία παραγγέλνει 2 περιπολικά σκάφη

Το ναυπηγείο Daersan της Τουρκίας θα χτίσει 2 περιπολικά σκάφη για το Νιγηριανό ναυτικό, στον απόηχο τη περιοδείας του Προέδρου Ερντογάν στην Αφρικανική ήπειρο. Αν και μικρότερο πρόγραμμα συγκριτικά με την πώληση των κορβέτων Ada στο πακιστανικό ναυτικό, το πρόγραμμα κρίνεται ως πολύτιμο για τα τουρκικά ναυπηγεία, που ανοίγουν μια νέα αγορά για τους ίδιους στην Αφρική και σε χώρες του τρίτου κόσμου που ψάχνουν φθηνές λύσεις δυτικών συστημάτων. Δεν θεωρούμε απίθανο να δούμε σύντομα και κορβέτες κλάσης Ada στο Νιγηριανό ναυτικό.

H Dearsan δήλωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

«Το Ναυπηγείο μας θα κατασκευάσει 2 μονάδες των 76 m OPV (76 μέτρων Offshore Patrol Vessel) στο πλαίσιο της σύμβασης που έχει υπογραφεί με το Ναυτικό της Νιγηρίας. Τα OPV, τα οποία έχουν διαμορφωθεί σύμφωνα με τις απαιτήσεις του Ναυτικού της Νιγηρίας, θα σχεδιαστούν και θα κατασκευαστούν εξ ολοκλήρου εντός των δυνατοτήτων του ναυπηγείου μας και θα εξοπλιστούν με εγχώρια συστήματα».

Τα πλοία έχουν προγραμματιστεί να παραδοθούν στο Ναυτικό της Νιγηρίας εντός 37 μηνών.

Τα πλοία θα είναι εξοπλισμένα με εγχώριους αισθητήρες και συστήματα τουρκικής προέλευσης, σύμφωνα με τη συμφωνία, αλλά οι λεπτομέρειες των συστημάτων και των υπεργολάβων δεν έχουν αποκαλυφθεί από τους υπογράφοντες.

Μιλώντας με την ευκαιρία της εκδήλωσης, ο Αρχηγός του Ναυτικού της Νιγηρίας, Ναύαρχος Awwal Gambo, δήλωσε ότι η τελετή υπογραφής της σύμβασης ήταν ένα ακόμη επίτευγμα-ορόσημο του Ναυτικού της Νιγηρίας στην προσπάθεια ανανέωσης του στόλου προς την υλοποίηση του Στρατηγικού Σχεδίου 2021-2030.

Ο ναύαρχος Gambo υπενθύμισε ότι το Ναυτικό της Νιγηρίας έχει αποκτήσει τους τελευταίους δύο μήνες το κυρίαρχο καθεστώς του στην περιοχή διατηρώντας μια επιθετική παρουσία στο θαλάσσιο περιβάλλον της χώρας, οδηγώντας σε δραστική μείωση των εγκληματικών πράξεων στον τομέα. Αυτή η εξέλιξη, πρόσθεσε, έχει αναγνωριστεί από το Διεθνές Ναυτιλιακό Γραφείο (IMB) στην Παγκόσμια Έκθεση Πειρατείας της 14ης Ιουλίου 2021, υποδεικνύοντας το χαμηλότερο σύνολο πειρατείας και ένοπλων επιθέσεων κατά πλοίων τα τελευταία 27 χρόνια.

Daersan OPV 76

Οπλισμός και συστήματα του OPV 76 (δύναται να αλλάξουν):

Οπλισμός:

  • 76 mm. Leonardo Super Rapid Gun
  • 40 mm. Leonardo Light Naval Gun
  • 2 x 12.7 mm. Stabilized Automatic Machine Gun
  • 2 x 12.7 mm. Manuel Use Machine Gun
  • 2 x 2 SAM SIMBAD RC (MBDA)

Συστήματα πρόωσης:

  • Main Engines : 4 x MAN 18VP185 Diesel Engines
  • Propulsion : CPP
  • Generator Set : 3 x Diesel Generator

 

Array