Κοινές ασκήσεις-περιπολίες από αμερικανικά και ιαπωνικά πλοία στην Ν. Κινεζική Θάλασσα

29 October 2021

From Lt. Cmdr. Lauren Chatmas, U.S. Navy, Destroyer Squadron Seven Public Affairs

SOUTH CHINA SEA – Japan Maritime Self-Defense Force (JMSDF) Το αντιτορπιλικό κλάσης Murasame JS Yudachi (DD 103) και το παράκτιο μαχητικό πλοίο USS Jackson (LCS 6) επιχείρησαν διμερώς στη Θάλασσα της Νότιας Κίνα.
Συμμετέχοντας στο σχηματισμό μιας Ομάδας Επιφανειακής Δράσης (SAG) κατά τη διέλευση τους από την Ν. Κινεζική Θάλασσα, τα πλοία άσκησαν μια σειρά από τακτικές Anti-Surface Warfare (ASuW) που περιλαμβάνουν επιχειρήσεις πτήσης ελικοπτέρων, ασκήσεις επικοινωνιών και συντονισμένους τακτικούς ελιγμούς, όλα σχεδιασμένα για να ενισχύσουν τη διαλειτουργικότητα και να επιτρέπουν στα πλοία να ασκούν διμερείς τακτικές σε κοντινή απόσταση.
Η συνάντηση με τους συμμάχους μας στο JMSDF στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας επέτρεψε και στις δύο ομάδες μας να αναπτύξουν ετοιμότητα καθώς πλέουμε στον Ινδο-Ειρηνικό», δήλωσε ο Cmdr. Michael Root, διοικητής του Jackson Gold Crew. «Οι περίπλοκοι ελιγμοί και οι επιχειρήσεις που πραγματοποιήσαμε χωρίς να συναντηθούμε πρόσωπο με πρόσωπο αντικατοπτρίζουν την ισχυρή φιλία και τον ναυτικό επαγγελματισμό που μοιράζονται τα έθνη και τα ναυτικά μας.”
Στο δρόμο μας προς τον Κόλπο του Άντεν και τα ύδατα της Σομαλίας για να εμπλακούμε σε αποστολή καταπολέμησης της πειρατείας, συναντηθήκαμε με το USS Jackson και πραγματοποιήσαμε διάφορες τακτικές εκπαιδεύσεις», είπε ο Cmdr. WAKUSHIMA Hidetaka, διοικητής JMSDF JS Yudachi. «Παρά τον COVID-19, η Ιαπωνία και οι ναυτικές δυνάμεις των ΗΠΑ συνεργάζονται στενά σε οποιαδήποτε θαλάσσια περιοχή, αξιοποιώντας πλήρως τα χαρακτηριστικά της ναυτικής δύναμης.”
Υπό τον Διοικητή του Στόλου του Ειρηνικού των ΗΠΑ, ο 7ος στόλος είναι ο μεγαλύτερος αριθμημένος στόλος του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ και αλληλεπιδρά και λειτουργεί τακτικά με 35 θαλάσσια έθνη για τη διατήρηση μιας ελεύθερης και ανοιχτής περιοχής Ινδο-Ειρηνικού.
Array