Η Thales Alenia φτιάχνει δύο νέους υπερσύγχρονους δορυφόρους για το SES

Ο δορυφόρος ASTRA 1P και ASTRA 1Q είναι το επόμενο μεγάλο project για την Thales Alenia, θυγατρική της Thales και της Leonardo. Aνακοίνωσε ότι υπέγραψε συμβόλαιο με την SES για την παράδοση 2 γεωστατικών δορυφόρων ζώνης Ku, ASTRA 1P και ASTRA 1Q για την εξυπηρέτηση των λειτουργιών διανομής περιεχομένου των μεγάλων ευρωπαϊκών ραδιοτηλεοπτικών φορέων της SES, καθώς και για την παροχή υπηρεσιών συνδεσιμότητας στην Ευρώπη στους 19,2°Α.

ASTRA-1P

 

Ο ASTRA 1P, ένας κλασικός δορυφόρος ευρείας δέσμης, θα υποστηρίξει την κορυφαία τηλεοπτική γειτονιά της SES και θα επιτρέψει σε κατόχους περιεχομένου, ιδιωτικούς και δημόσιους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς σε όλη τη Γερμανία, τη Γαλλία και την Ισπανία να συνεχίσουν να μεταδίδουν δορυφορικά τηλεοπτικά κανάλια με την υψηλότερη ποιότητα εικόνας με τον πιο οικονομικό τρόπο . Θα βασίζεται στην πλήρως ηλεκτρική και ισχυρή πλατφόρμα Spacebus NEO που αναπτύχθηκε από την Thales Alenia Space και έχει ήδη αποδεδειγμένη πτήση σε τροχιά.

ASTRA-1Q

Ο ASTRA 1Q, ένας δορυφόρος επόμενης γενιάς που καθορίζεται από λογισμικό με ευρεία δέσμη και ακτίνες υψηλής απόδοσης, θα μπορεί να υποστηρίζει λειτουργίες απευθείας στο σπίτι (DTH) όπως το ASTRA 1P. Επιπλέον, το πλήρως ευέλικτο ASTRA 1Q προσαρμόζεται σε τροχιά και μπορεί να αναπτυχθεί εύκολα σε άλλες τροχιακές θέσεις, επιτρέποντας στο SES να εξυπηρετεί τις δυναμικές ανάγκες των πελατών βίντεο και δεδομένων στο μέλλον. Θα βασίζεται στην καινοτόμο σειρά προϊόντων Space Inspire (INstant SPace In-orbit REconfiguration) που θα επιτρέπει την απρόσκοπτη αναδιαμόρφωση τηλεπικοινωνιακών αποστολών και υπηρεσιών, άμεση προσαρμογή σε τροχιά στη ζήτηση, εξαιρετική ευελιξία για μετάδοση βίντεο και υπηρεσίες ευρυζωνικής συνδεσιμότητας μεγιστοποιώντας παράλληλα την αποδοτικότητα και αποτελεσματική χρήση των δορυφορικών πόρων.