Η Raytheon κέρδισε συμβόλαιο για 269 πυραύλους SM-2

Η Raytheon Missiles & Defense, ανέλαβε συμβόλαιο 578 εκατομμυρίων δολαρίων για την παραγωγή 54 SM-2 Block IIIAZ all up upgrades για τις Ηνωμένες Πολιτείες και 215 Standard Missile-2 για επτά χώρες-εταίρους.

Ανακοίνωση της Raytheon:

Η σύμβαση περιλαμβάνει την παραγωγή παραλλαγών SM-2™ Block IIIA, IIIAZ και IIIB για τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Χιλή, τη Δανία, την Ιαπωνία, την Κορέα, την Ολλανδία, την Ισπανία και την Ταϊβάν.

Το SM-2 υπερασπίζεται τα ναυτικά από πυραύλους κατά πλοίων και αεροσκάφη μέχρι τα 90 ναυτικά μίλια και σε υψόμετρο 65.000 ποδιών. Το SM-2 έχει εκτεταμένο ιστορικό πτήσεων δοκιμών με περισσότερες από 2.700 επιτυχημένες ζωντανές βολές.

Οι παραλλαγές SM-2 Block IIIA και IIIB περιλαμβάνουν τεχνολογίες αναζήτησης ραντάρ σε λειτουργίες καθοδήγησης συνεχούς κύματος και διακοπής συνεχούς κύματος, χειριστήρια ουράς και συμπαγή πρόωση κινητήρα πυραύλων για την αντιμετώπιση απειλών ελιγμών υψηλής ταχύτητας και ενημερωμένη στόχευση ραντάρ και κατευθυντικές κεφαλές. Το Block IIIB περιλαμβάνει επίσης αυτόνομη λήψη υπέρυθρων.

Τέλος Ανακοίνωσης

Σχόλιο Defendia:

Η Ελλάδα θα μπορούσε να είχε πλοία με τα αντίστοιχα συστήματα, αλλά αυτού του είδους τα όπλα δεν είναι αποδεσμευμένα προς την χώρα μας από τις ΗΠΑ δυστυχώς.

Array