Η Naval Group επιβεβαιώνει την ευρωστία της λύσης διαχείρισης drone

Τον Σεπτέμβριο του 2021, η Naval Group διεξήγαγε με επιτυχία επιχειρησιακές επιδείξεις της λύσης διαχείρισης αποστολών των drones ενσωματωμένη στο σύστημα διαχείρισης μάχης. Οι επιδείξεις πραγματοποιήθηκαν στη ναυτική βάση Troia στην Πορτογαλία στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού συνεργατικού έργου COMPASS 2020 (Coordination of Maritime Assets for Persistent And Systematic Surveillance) που στοχεύει στην ενίσχυση των δυνατοτήτων θαλάσσιας επιτήρησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τεχνολογία για καλύτερη θαλάσσια επιτήρηση το έργο COMPASS2020 στοχεύει στην ενίσχυση της ασφάλειας των εξωτερικών συνόρων και των δυνατοτήτων θαλάσσιας επιτήρησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης βελτιώνοντας την επίγνωση της κατάστασης των ακτοφυλακών και των ναυτικών αρχών πέρα ​​από τα παράκτια ύδατα μέσω της βέλτιστης και συνεχούς εναέριας και υποβρύχιας κάλυψης σε μειωμένο χρόνο και υπό διάφορες καιρικές συνθήκες.

Σε συνεργασία με την AMN (Autoridade Maritima Nacional de Portugal) – συντονιστή του έργου – Tekever, ECA Group, Edisoft και TNO μεταξύ άλλων, η Naval Group πραγματοποίησε μια μεγάλης κλίμακας επίδειξη στη θάλασσα χρησιμοποιώντας ένα υποβρύχιο drone (UUV) και δύο εναέρια drones ( UAV). Τα τρία μη επανδρωμένα αεροσκάφη αναπτύχθηκαν από ένα περιπολικό σκάφος ανοικτής θαλάσσης του Πορτογαλικού Ναυτικού, το NRP Setubal, στα ανοιχτά της Τρόιας, στην Πορτογαλία, και από μια χερσαία βάση. Τα σενάρια περιελάμβαναν βοήθεια σε σκάφος μεταναστών και αποτροπή διακίνησης ναρκωτικών.

Ο σχεδιασμός, η διαχείριση και η λειτουργία των drones και των ωφέλιμων φορτίων σε πραγματικό χρόνο, καθώς και η επικοινωνία μεταξύ του Offshore Patrol Vessel και του κέντρου συντονισμού της επιχείρησης στην ξηρά, πραγματοποιήθηκαν όλα από τη λύση διαχείρισης αποστολών τHW Naval Group. Κατά τη διάρκεια αυτής της επίδειξης, ένα ύποπτο σκάφος εντοπίστηκε, αναγνωρίστηκε και εξουδετερώθηκε σε λιγότερο από 30 λεπτά. Η Diane Mulard, τεχνική υπεύθυνη του έργου για το Naval Group, δήλωσε: “Είμαστε πολύ περήφανοι που βλέπουμε τη λύση μας να λειτουργεί σε πραγματικό περιβάλλον. Παρά το πλαίσιο υγείας, βρήκαμε λύσεις για απομακρυσμένη απομάκρυνση κινδύνου και μπορέσαμε να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες Κατά τη διάρκεια των δοκιμών πρόσωπο με πρόσωπο. Είμαστε υπερήφανοι που προσφέρουμε μια επεκτάσιμη λύση που μπορεί να προσαρμοστεί σε διαφορετικές δυνατότητες και τύπους αποστολών και παρέχει πραγματικό επιχειρησιακό πλεονέκτημα για τα ναυτικά”.

Η Vanessa Cauvin, Διευθύντρια Ε&Α Συνεργατικής Ανάπτυξης Ευρώπης, πρόσθεσε: “Αυτό το πρόγραμμα είναι το αποτέλεσμα μιας έντονης ευρωπαϊκής συνεργασίας στην οποία η Naval Group είναι περήφανη που συμμετέχει. Χάρη στη λύση του Naval Group, η διαχείριση των αποστολών των drones διευκολύνεται από κοινού και συνδυαστικά Συνασπισμοί για να αποκτήσουν αποτελεσματικότητα και να αυξήσουν τη διαλειτουργικότητα μεταξύ πλοίων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών. Ελπίζουμε ότι το COMPASS2020 θα ανοίξει το δρόμο για άλλα ευρωπαϊκά έργα συνεργασίας σε αυτόν τον τομέα με τους ποιοτικούς εταίρους με τους οποίους έχουμε συνεργαστεί στην κοινοπραξία.

“Η Naval Group, κορυφαίος κατασκευαστής συστημάτων drone και ολοκληρωμένος Προκειμένου να φέρνει συνεχώς νέες δυνατότητες στους πελάτες του, η Naval Group ενσωματώνει την καινοτομία στο επίκεντρο της στρατηγικής της και καθ’ όλη τη διάρκεια του κύκλου ζωής των λύσεών της για να διατηρήσει την επιχειρησιακή τους υπεροχή. Υπό αυτή την έννοια, ο Όμιλος εργάζεται εδώ και αρκετά χρόνια για την ανάπτυξη και ενσωμάτωση αυτόνομων οχημάτων και προσφέρει καινοτόμα και αποτελεσματικά συστήματα drone καθώς και την ενσωμάτωση όλων των τύπων drones στα πλοία μέσω τυποποιημένων λύσεων. Η λύση διαχείρισης αποστολών του Naval Group είναι το προϊόν πολλών ετών Ε&Α και καινοτομίας και το αποτέλεσμα της αναγνωρισμένης τεχνογνωσίας του Ομίλου στην ανάπτυξη συστημάτων, ιδιαίτερα για την ενοποίηση ναυτικών drone. Αυτή η λύση επιτρέπει την επίβλεψη των ναυτικών drones σε όλα τα περιβάλλοντα: αέρα, επιφάνεια και υποβρύχιο. Ενσωματωμένο στο σύστημα διαχείρισης μάχης πλοίων επιφανείας ή υποβρυχίων, αυτό το σύστημα μπορεί επίσης να αναπτυχθεί σε κέντρο διοίκησης στην ξηρά.

Array