Η Ινδική DRDO δοκίμασε επιτυχώς υπερηχιτικό εκτοξευτή τορπίλων

Ο Οργανισμός Άμυνας Έρευνας και Ανάπτυξης (DRDO) που ανέπτυξε το σύστημα τορπιλών με υποβοήθηση υπερηχητικών πυραύλων εκτοξεύτηκε με επιτυχία από το νησί Wheeler στην Odisha στις 13 Δεκεμβρίου 2021.

Δελτίο Τύπου DRDO:

Το σύστημα είναι ένα σύστημα παράδοσης τορπιλών με βάση πυραύλους επόμενης γενιάς. Κατά τη διάρκεια της αποστολής, η ικανότητα πλήρους εμβέλειας του πυραύλου επιδείχθηκε με επιτυχία. Το σύστημα έχει σχεδιαστεί για να βελτιώνει την ικανότητα ανθυποβρυχιακού πολέμου πολύ πέρα από τη συμβατική εμβέλεια της τορπίλης.

Αυτή ήταν μια εκτόξευση text book launch, όπου ολόκληρη η τροχιά παρακολουθούνταν από το σύστημα ηλεκτροοπτικής τηλεμετρίας, διάφορα ραντάρ εμβέλειας, συμπεριλαμβανομένων των οργάνων κάτω εμβέλειας και των πλοίων κάτω εμβέλειας. Ο πύραυλος έφερε τορπίλη, σύστημα παράδοσης αλεξίπτωτου και μηχανισμούς απελευθέρωσης.

Αυτό το πυραυλικό σύστημα που βασίζεται σε κάνιστρο αποτελείται από προηγμένες τεχνολογίες π.χ. στερεά πρόωση δύο σταδίων, ηλεκτρομηχανικοί ενεργοποιητές και αδρανειακή πλοήγηση ακριβείας. Ο πύραυλος εκτοξεύεται από επίγειο κινητό εκτοξευτή και μπορεί να καλύψει μια σειρά αποστάσεων.

Ορισμένα εργαστήρια της DRDO ανέπτυξαν διάφορες τεχνολογίες για αυτό το προηγμένο πυραυλικό σύστημα. Η βιομηχανία συμμετείχε στην ανάπτυξη και παραγωγή διαφόρων υποσυστημάτων.

Ο Raksha Mantri Shri Rajnath Singh συνεχάρη τις ομάδες που συμμετείχαν στην επιτυχή δοκιμή του συστήματος τορπιλών με τη βοήθεια υπερηχητικών πυραύλων και είπε ότι η ανάπτυξη του συστήματος είναι ένα τέλειο παράδειγμα κατασκευής φουτουριστικών αμυντικών συστημάτων στη χώρα.

Ο Γραμματέας του Υπουργείου Άμυνας Ε&Α & Πρόεδρος της DRDO, Δρ G Satheesh Reddy συνεχάρη όλους όσους συμμετείχαν στην επιτυχή δοκιμή. Είπε ότι το σύστημα θα ενισχύσει περαιτέρω τη δύναμη του Ναυτικού μας και θα προωθήσει την αυτοδυναμία στην άμυνα, την αξιοποίηση της τεχνογνωσίας και των δυνατοτήτων.

Array