Η General Dynamics και η Epirus ενώνουν τις δυνάμεις τους για να τοποθετήσουν ηλεκτρονικά anti-drone συστήματα σε οχήματα.

Η συμφωνία στρατηγικής ομαδικής συνεργασίας δημιουργεί μια συνεργασία για την ενσωμάτωση κατευθυνόμενου ενεργειακού συστήματος από το Leonidas της Epirus και ευρύτερης τεχνολογίας μικροκυμάτων υψηλής ισχύος στο μαχητικό όχημα Stryker του Στρατού των ΗΠΑ που κατασκευάζεται από GDLS και άλλα επανδρωμένα και μη επανδρωμένα οχήματα μάχης εδάφους για να παρέχει Short-Range Air Defense (SHORAD) capabilities, ανέφερε η δήλωση.

Ο Στρατός έφερε πρόσφατα την πρώτη του μονάδα συστημάτων SHORAD που βασίζονται στο Stryker στην Ευρώπη. Αυτό το καλοκαίρι, η υπηρεσία επέλεξε μια ομάδα με την Raytheon Technologies ως πάροχο μονάδων λέιζερ για την προμήθεια τεσσάρων κατευθυνόμενων Strykers κατηγορίας 50 κιλοβάτ SHORAD με δυνατότητα ενέργειας.

Αλλά το σύστημα Leonidas που είναι ενσωματωμένο σε ένα Stryker προορίζεται να αντιμετωπίσει σμήνη drone, όχι μόνο μεμονωμένες απειλές drone, ένα αυξανόμενο πρόβλημα για τον στρατό των ΗΠΑ καθώς αναπτύσσει την ικανότητα συστημάτων αντι-μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

Ο στρατός των ΗΠΑ πρόκειται να ξεκινήσει την ανάπτυξη και την ενσωμάτωση στο δημοσιονομικό 2022 μιας ικανότητας μικροκυμάτων υψηλής ισχύος για την καταστροφή μικρών απειλών από drone.

Το σύστημα Leonidas έχει σχεδιαστεί κυρίως για να χρησιμοποιεί ικανότητα μικροκυμάτων υψηλής ισχύος για να απομακρύνει σμήνη αερομεταφερόμενων drone, αλλά έχει επίσης την ικανότητα να χτυπά οχήματα και θαλάσσια πλοία, είπε ο Bo Marr, ο συνιδρυτής της Epirus, σε συνέντευξή του στο Defense News στο το ετήσιο συνέδριο του Συνδέσμου του Στρατού των ΗΠΑ νωρίτερα αυτό το μήνα.

«Το Leonidas μπορεί να βάλει τους αντιπάλους μας στο Μεσαίωνα», είπε. “Λειτουργεί πραγματικά ενάντια σε οποιαδήποτε ηλεκτρονική συσκευή.”

Η Epirus έχει πραγματοποιήσει πολλαπλές επιτόπιες επιδείξεις σε άγνωστη τοποθεσία στα νοτιοδυτικά των ΗΠΑ με παρευρισκόμενους σε όλες τις υπηρεσίες να παρατηρούν τις δυνατότητες του Leonidas. Η εταιρεία έχει αποδείξει ότι είναι ένα σύστημα παντός καιρού ικανό να χειρίζεται θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν καθώς και πολύ ζεστά κλίματα, σύμφωνα με τον Marr.

Το σύστημα «παρέχει άνευ προηγουμένου ισχύ και απόδοση σε δραματικά μικρότερο συντελεστή μορφής και είναι το μόνο κατευθυνόμενο ενεργειακό όπλο με αποδεδειγμένη ικανότητα να αντιμετωπίζει σωρευτικά drones και να εκτελεί χτυπήματα ακριβείας στην εμβέλεια», σύμφωνα με τη νέα δήλωση.

Array