Η Εθνική Φρούρα επανεξοπλίζεται: Αγορά ΠΕΠ Tamnava 122/267 mm

Το σερβικό Πολλαπλό Εκτοξευτή Πυραύλων (ΠΕΠ) Tamnava επέλεξε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νικόλαος Αναστασιάδης και η στρατιωτική διοίκηση της Εθνικής Φρουράς (ΕΦ), στις 16 Νοεμβρίου (ημέρα των Σερβικών Ενόπλων Δυνάμεων), όπως ανέφερε ο διευθυντής πωλήσεων της Yugoimport SDPR.

Την είδηση επιβεβαίωσε με άρθρο του και ο Δούρειος Ίππος, σε άρθρο του κ. Σάββα Βλάσση.

Πηγή: Yugoimport.com

Το Tamnava είναι ένα εξαιρετικό σύστημα για την Κυπριακή Δημοκρατία, καθώς τα βλήματα του, διαμετρήματος 122 και 267 χιλιοστών μπορούν να πλήξουν τακτικούς και στρατηγικούς στόχους σε αποστάσεις έως 40 χλμ και 70 χλμ αντίστοιχα, πρωτόγνωρες δυνατότητες για το πυροβολικό της ΕΦ.

Το σύστημα αυτό διασφαλίζει στην Εθνική φρουρά την δυνατότητα να πλήξει σχεδόν το σύνολο των κατεχόμενων εδαφών της Κύπρου και να εξουδετερώσει εχθρικούς στόχους, είτε με έναν από τους δύο τύπους βλήματων, είτε και με μικτό φορτίο, ενώ το γεγονός ότι μιλάμε για τροχοφόρο όχημα, δίνει μεγάλη ευελιξία και αυξάνει δραματικά τις δυνατότητες επιβίωσης του συστήματος.

Πηγή: Army Technology

Έχει πλήρωμα 3 ατόμων, ενώ ο ρυθμός βολής του είναι ένα μπαράζ ανά 120 δευτερόλεπτα και η μετακίνηση του έπειτα απο βολή απαιτεί 60 δευτερόλεπτα και έχει ακρίβεια βολής ενός μέτρου.

Το σύστημα σε συνδυασμό με τα επίσης σερβικά NORA B52KE θα αποτελέσουν φόβιτρο για τις κατοχικές δυνάμεις στο νησί και στρατηγικό όπλο για την ΕΦ.

Πηγή: Army Technology

Array