Η Αίγυπτος αγοράζει 30 επιπλέον Rafale

Η Αίγυπτος μετά τα αρχικά 24 αεροσκάφη, προχωρά στην ενεργοποίηση οψιόν για 30 ακόμα και πλέον δημιουργεί μια ισχυρή πολεμική αεροπορία που θα αποτελεί ικανό και άξιο σύμμαχο της δικής μας ΠΑ για την αντιμετώπιση των απειλών και των προκλήσεων στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Με το καλό και εμείς να ακολουθήσουμε το παράδειγμα της Αιγύπτου.

Δελτίο τύπου της Dassault:

(Saint-Cloud, Γαλλία, 15 Νοεμβρίου 2021) – Τέθηκε σε ισχύ η σύμβαση για την απόκτηση από την Αίγυπτο 30 επιπλέον Rafales για τον εξοπλισμό της αεροπορίας της. Ανακοινώθηκε στις 4 Μαΐου, αυτή η σύμβαση ολοκληρώνει την πρώτη απόκτηση 24 Rafales, που υπογράφηκε το 2015, και θα ανεβάσει σε 54 τον αριθμό των Rafales που εκμεταλλεύεται η Αιγυπτιακή Πολεμική Αεροπορία, η δεύτερη στον κόσμο, μετά τη Γαλλική Πολεμική Αεροπορία, που εκμεταλλεύεται τέτοια ένας στόλος Rafales.

Θέτει ένα νέο ορόσημο στη στρατηγική εταιρική σχέση μεταξύ Αιγύπτου και Γαλλίας και ενισχύει τους ιστορικούς δεσμούς που δημιουργήθηκαν με την Dassault Aviation για σχεδόν πενήντα χρόνια. Καταδεικνύει επίσης την ικανοποίηση των αιγυπτιακών αρχών για την ομαλή εκτέλεση της πρώτης σύμβασης. Τέλος, επιβεβαιώνει την τεχνολογική και λειτουργική υπεροχή του Rafale και την εξαγωγική του επιτυχία.

«Σε ένα απαιτητικό γεωπολιτικό πλαίσιο, η Αίγυπτος επέλεξε το Rafale για να διασφαλίσει τον ρόλο της ως βασικός παράγοντας στην περιφερειακή και διεθνή σκηνή, με πλήρη κυριαρχία. Αυτή είναι μια τιμή για την Dassault Aviation και τους συνεργάτες της, οι οποίοι είναι πλήρως αφοσιωμένοι στην ικανοποίηση των προσδοκιών των αιγυπτιακών αρχών», δήλωσε ο Eric Trappier, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Dassault Aviation.

Array