Φουντούλης-Καπελώνης: 8 έτη ατιμωρησίας και ντροπής

Του Κωνσταντίνου Δημητρίου:

Οκτώ χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την δολοφονική επίθεση του αριστερού παρακράτους έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο. Επίθεση κατά την οποία δολοφονήθηκαν οι Γιώργος Φουντούλης και Μανώλης Καπελώνης ενώ τραυματίσθηκε σοβαρά ο Αλέξανδρος Γέροντας.

Το περιστατικό έλαβε χώρα λίγο μετά το άνοιγμα των γραφείων της Τοπικής Οργάνωσης Βορείων Προαστείων για την καθιερωμένη εβδομαδιαία σύναξη και ομιλία. Στις 19:05 ένας κρανοφόρος κατέβηκε από μια μηχανή μικρού κυβισμού που οδηγούσε συνεργός του, πλησίασε την παρέα των τεσσάρων ατόμων που βρίσκονταν ως ασφάλεια έξω από τα γραφεία και τους πυροβόλησε με 12 σφαίρες σχεδόν εξ επαφής. Ο Γιώργος Φουντούλης εξέπνευσε ακαριαία ενώ ο Μανώλης Καπελώνης κατά την διακομιδή του στο νοσοκομείο.

Η διπλή αυτή δολοφονία αποτελεί μια από τις πιο μελανές σελίδες της σύγχρονης πολιτικής ιστορίας της Ελλάδας καθώς το προηγούμενο διάστημα από την επομένη μέρα της δολοφονίας του Παύλου Φύσα, όλα τα πολιτικά κόμματα καθώς και οι συλλογικότητες στον ευρύτερο αριστερό και αναρχικό χώρο μέσα από τα ΜΜΕ καλούσαν στην εξαφάνιση των «φασιστών» από την πολιτική σκηνή της χώρας και ουσιαστικά έσπρωχναν για αντίποινα. Μέχρι και από το βήμα του ελληνικού κοινοβουλίου ακούστηκε από γνωστή βουλευτίνα του ΚΚΕ «Από το Πέραμα στο Κερατσίνι φασίστας δεν πρόκειται να μείνει…».

Στην ουσία δύο νέοι που αγαπούσαν την πατρίδα τους δολοφονήθηκαν από το παρακράτος απλώς γιατί είχαν διαφορετικές απόψεις, πληρώνοντας το ντελίριο που προκλήθηκε εκείνο το διάστημα κατά της Χρυσής Αυγής.

Η θυσία τους αποτελεί φάρο και οδηγό για όλους τους Έλληνες πατριώτες που μάχονται για μια καλύτερη Ελλάδα, μακριά από τρομοκράτες και φονιάδες.

Array