Έτοιμο για εφαρμογή στις φρεγάτες FDI το Sea Fire 500

H Thales ανακοίνωσε ότι το πολυσυζητημένο ψηφιακό Sea Fire 500 ραντάρ πολλαπλών συχνοτήτων, έπειτα από εντατικές δοκιμές στο Saint-Mandrier, το μέρος όπου το Γαλλικό Ναυτικό δοκιμάζει όλα τα νέα συστήματα του, είναι πλέον έτοιμο να τοποθετηθεί στις φρεγάτες FDI (γνωστές στην Ελλάδα και ως Belharra). Το ραντάρ θα περάσει τώρα στα χέρια της Naval Group, ώστε να τοποθετηθεί στην πρώτη FDI η οποία θα καθελκυσθεί τον Νοέμβριο του 2021.

Η ανακοίνωση της Thales:

«Σε διάστημα 18 μηνών, το ραντάρ Sea Fire υποβλήθηκε σε σημαντικό αριθμό χερσαίων δοκιμών, κινητοποιώντας μια τεράστια ομάδα πόρων και συνδυασμένες ομάδες από την DGA, την Thales και την Naval Group. Όλες οι δοκιμές πραγματοποιήθηκαν στο Shore Integration Facility (SIF) στον χώρο SESDA της DGA στο Saint-Mandrier στη Νότια Γαλλία – ένα σημαντικό κέντρο αναφοράς δοκιμών στην Ευρώπη για τον ναυτικό τομέα. Από το 1969, αυτή η εγκατάσταση δοκιμάζει και αξιολογεί στην ξηρά κάθε σύστημα μάχης και κρίσιμους αισθητήρες μεγάλων πλοίων (φρεγάτες και αεροπλανοφόρα) που βρίσκονται σε υπηρεσία εντός του Γαλλικού Ναυτικού.

Αξιολογήθηκε και δοκιμάστηκε σε ένα ευρύ φάσμα καταστάσεων, συμπεριλαμβανομένων στόχων επιφάνειας (ελαφριά σκάφη, σκάφη επιφανείας…), εναέριους στόχους (ελικόπτερα, τζετ, πυραύλους, drones, κ.λπ.) σε διάφορα περιβάλλοντα. -Το Sea Fire διαβεβαίωσε την πρωτοποριακή του ικανότητα να αναζητά ταυτόχρονα στόχους αέρα και επιφανείας σε ένα δύσκολο περιβάλλον, σκανάροντας βεληνεκές αρκετών εκατοντάδων χιλιομέτρων με υψόμετρο 90 ° και ασύγκριτο ρυθμό ανανέωσης.

Χάρη στη μοναδική πλήρως ψηφιακή τεχνολογία του Sea Fire (για παράδειγμα ψηφιακή διαμόρφωση δέσμης), το ραντάρ προσφέρει βελτιωμένη απόδοση για όλες τις αποστολές μέσω δυναμικής διαχείρισης πόρων ραντάρ με πολύ σύντομο χρόνο απόκρισης. Αυτό το ψηφιακό ραντάρ βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της τεχνολογικής καινοτομίας και επωφελείται από όλη την τεχνογνωσία της Thales για τα Big Data και την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο.

Συναρμολογήθηκε στο Limours, νότια του Παρισιού, με τη συμβολή ενός δικτύου γαλλικών μικρομεσαίων εταιρειών, η παραγωγή Sea Fire ξεκίνησε τον Μάιο του 2018 και το πρώτο σετ πλοίων FDI παραδόθηκε τον Μάιο του 2021 (4 πάνελ).»

Δυνατότητες του ραντάρ Sea Fire 500.

Να θυμίσουμε σε αυτό το σημείο στους αναγνώστες μας ότι η Ελλάδα έχει συμφωνήσει για 3+1 πλοία FDI HN, τα οποία και θα φέρουν το εν λόγο ραντάρ, το οποίο ήταν και από τα βασικά selling-points της συμφωνίας για τα νέα πλοία.

Array