Επίσκεψη Στρατηγού Sir Patrick Sanders στην ΧΧ Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία

Δελτίο τύπου της Εθνικής Φρουράς:

Την 03 Νοεμβρίου 2021, ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης, στην παρουσία του Διοικητή της Ταξιαρχίας, Ταξίαρχου Κωνσταντίνου Στυλιανού, υποδέχθηκε στην έδρα της ΧΧ Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας στον Κόρνο, το Διοικητή της Στρατηγικής Διοίκησης (Strategic Command) του Ηνωμένου Βασιλείου, Στρατηγό Sir Patrick Sanders, ο οποίος συνοδευόταν από τον Ακόλουθο Άμυνας, Συνταγματάρχη Duncan Kavanagh και το Διοικητή των Βρετανικών Βάσεων, Υποστράτηγο Robert J. Thompson.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής, ο Στρατηγός Sanders, περιηγήθηκε στις εγκαταστάσεις, ενημερώθηκε για θέματα αρμοδιότητας της Ταξιαρχίας και παρακολούθησε στατική έκθεση οπλικών συστημάτων.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο Αρχηγός της ΕΦ, είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις, με το Στρατηγό Sanders, για τις προκλήσεις ασφαλείας και υβριδικές απειλές που εμφανίζονται στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και επίσης να συζητήσουν τη συνεργασία μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην υλοποίηση του Προγράμματος Διμερούς Στρατιωτικής Συνεργασίας μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και Κυπριακής Δημοκρατίας.

Array