Επισκέψεις ΥΦΕΘΑ κ. Νικόλαου Χαρδαλιά στις 116 και 117 Πτέρυγες Μάχης σε Άραξο και Ανδραβίδα, καθώς και στο ΜΕΓΑ Εμβολιαστικό Κέντρο Πάτρας

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Χαρδαλιάς, πραγματοποίησε χθες, Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021, επισκέψεις στις 116 και 117 Πτέρυγες Μάχης (ΠΜ), που εδρεύουν στις Αεροπορικές Βάσεις Αράξου και Ανδραβίδας, αντίστοιχα. Τον Υφυπουργό υποδέχθηκαν οι Διοικητές των Μονάδων, Σμήναρχος (Ι) Πέτρος Σάσσαρης (116ΠΜ) και Σμήναρχος (Ι) Άγγελος Καλιγαρίδης (117ΠΜ).

Ο κ. Χαρδαλιάς, στο πλαίσιο των επισκέψεων, ενημερώθηκε από τις Διοικήσεις των Μονάδων της Πολεμικής Αεροπορίας για την οργάνωση, την αποστολή, το επιχειρησιακό τους έργο, καθώς και για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν.

Επίσης, περιηγήθηκε στους χώρους των Μονάδων και συνομίλησε με τα εν υπηρεσία στελέχη, καθώς και με τα πληρώματα και τους τεχνικούς των Αεροσκαφών Επιφυλακής (Readiness), των 336 και 338 Μοιρών.

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας απευθυνόμενος σε Αξιωματικούς και Υπαξιωματικούς των Πτερύγων Μάχης, εξήρε τον αποφασιστικό τους ρόλο στην ενίσχυση της αποτρεπτικής ισχύος της χώρας μας, τονίζοντας ότι «το προσωπικό της Πολεμικής μας Αεροπορίας, μη φειδόμενο κόπου αγωνίζεται καθημερινά για την υπεράσπιση των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων και των εθνικών συμφερόντων ώστε να συνεχίσει η Πατρίδα μας να αποτελεί μια αξιόπιστη δύναμη ειρήνης και σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή».

Τέλος, ο κ. Χαρδαλιάς τις απογευματινές ώρες επισκέφθηκε το ΜΕΓΑ Εμβολιαστικό Κέντρο Πάτρας, στο λιμάνι της πόλης, το οποίο στελεχώνεται από υγειονομικό και διοικητικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, όπου τον υποδέχθηκε ο Διοικητής του, Αντισμήναρχος (ΥΨ) Νικόλαος Ράϊκος.

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας ενημερώθηκε για την πορεία της εμβολιαστικής διαδικασίας, περιηγήθηκε στις σύγχρονες εγκαταστάσεις και συνομίλησε με τους ιατρούς και νοσηλευτές της βάρδιας, καθώς και με τους εμβολιαζόμενους πολίτες.

Συνεχάρη και ευχαρίστησε το προσωπικό για την άριστη οργάνωση και λειτουργία του εμβολιαστικού σταθμού, που έχει ως αποτέλεσμα την προσφορά υπηρεσιών υψηλού επιπέδου, αλλά και τη σημαντική συμβολή του στην εθνική προσπάθεια προστασίας της δημόσιας υγείας.

Array