Εκκίνηση των διαδικασιών για την ναυπήγηση της πρώτης αυστραλιανής φρεγάτας κλάσης Hunter

Η μονάδα 217τμ, η οποία έχει μεγαλύτερο αποτύπωμα από το μέσο αυστραλιανό σπίτι, μεταφέρθηκε από την κύρια αίθουσα παραγωγής του ναυπηγείου στο επόμενο στάδιο παραγωγής όπου θα εξοπλιστεί και θα ενοποιηθεί (με την προσθήκη τριών ακόμη μονάδων) στο πρώτο πρωτότυπο ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΟ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ.

Η πρωτότυπη μονάδα είναι μία από τις τέσσερις στο πρώτο αντιπροσωπευτικό μπλοκ πλοίων και είναι η πρώτη που ανατινάχθηκε και βάφτηκε, κόπηκε και κατασκευάστηκε στο νέο Ναυπηγείο. Αυτή η συγκεκριμένη μονάδα και το μπλοκ βρίσκονται στη μέση του πλοίου και θα περιέχουν τη στέγαση του αξιωματικού.

Η BAE Systems Maritime Australia θα κατασκευάσει εννέα από τις πιο προηγμένες φρεγάτες ανθυποβρυχιακού πολέμου στον κόσμο για το Βασιλικό Αυστραλιανό Ναυτικό. Η φάση δημιουργίας πρωτοτύπων ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2020 και η κινητοποίηση του προγράμματος συνεχίζεται με ρυθμούς με περισσότερα από 1.300 άτομα να εργάζονται πλέον σε όλο το πρόγραμμα, συμπεριλαμβανομένων 35 μαθητευόμενων και 26 αποφοίτων. Το πρόγραμμα Hunter θα δημιουργήσει και θα διατηρήσει 5.000 θέσεις εργασίας κατά τη διάρκεια του προγράμματος.

Ο χάλυβας για τη φάση δημιουργίας πρωτοτύπων του προγράμματος Hunter έχει ήδη προμηθευτεί από το Bluescope AIS στο Port Kembla, NSW και ο δομικός χάλυβας από την Infrabuild στο Whyalla, SA.

Το πρόγραμμα Hunter έχει ήδη συνάψει περίπου 40 συμβάσεις με αυστραλιανές επιχειρήσεις για την υποστήριξη του σχεδιασμού και της δημιουργίας πρωτοτύπων. Περίπου 20 επιπλέον συμβάσεις θα ανατεθούν για την υποστήριξη της κατασκευής πρωτοτύπων, συμπεριλαμβανομένου του εξοπλισμού πλοίων, των παρεμβυσμάτων, των πλακών ματιών ολόκληρου του πλοίου, της μόνωσης και των καλυμμάτων καταστρώματος.

Η φρεγάτα Hunter-class είναι μια μελλοντική κλάση φρεγατών για το Βασιλικό Αυστραλιανό Ναυτικό (RAN) για να αντικαταστήσει την κλάση Anzac. Η κατασκευή αναμένεται να ξεκινήσει το 2022, με το πρώτο από τα εννέα πλοία να τεθεί σε υπηρεσία το 2031.

Η φρεγάτα Hunter-class θα είναι μια αυστραλιανή παραλλαγή της φρεγάτας κατηγορίας Type 26 που πρόκειται να χρησιμοποιηθεί από το Βασιλικό Ναυτικό από τα μέσα της δεκαετίας του 2020. Η κατηγορία θα έχει μετατόπιση πλήρους φορτίου 8.800 τόνων (8.700 μήκους τόνους) και θα έχει μήκος περίπου 150 μέτρα (492 πόδια 2 ίντσες). Το σκάφος θα είναι ικανό να πλεύσει με ταχύτητα άνω των 27 κόμβων (50 km/h, 31 mph) και θα έχει πλήρες πλήρωμα 180 ατόμων.

Θα χρησιμοποιηθεί μια τακτική διεπαφή Saab με τη διεπαφή μάχης Aegis. Το σκάφος θα μπορεί να μεταφέρει ένα ελικόπτερο MH-60R ASW και έχει τη δυνατότητα να φιλοξενεί άλλα αυστραλιανά αεροσκάφη όπως το ελικόπτερο MRH90.

Πηγή: Naval Recognition

Array