“Είσαι φασίστας;” ‘OXI Μικρασιάτης!

Του Γιώργου Μπατζέ:

Παίρνω το θάρρος να γράψω αυτό το άρθρο καθώς θέλω να προλάβω “κακοπροαίρετους” ανθρώπους οι οποίοι θα χαρακτηρίσουν την σελίδα την οποία αρθρογραφώ και εκφέρω την άποψη μου πάνω σε διάφορα ζητήματα  και να τους εξηγήσω πως αν μια ομάδα ανθρώπων ασχολείτο με τα εξοπλιστικά προγράμματα την εξωτερική πολιτική της χώρας της ή με την στάση των  “γειτόνων” της που απειλούν και παραβιάζουν την εδαφική μας και οικονομική μας επικράτεια δεν σημαίνει πως είναι φασίστες.

Κατ΄ αρχήν η λέξη φασίστας είναι λέξη βαριά να ξεστομίσεις καθώς αυτομάτως προσβάλεις του προγόνους όλων εκείνων που έδωσαν την ζωή τους για να μπορούμε εμείς κάθε χρόνο στις 28 του Οκτώβρη να κυματίζουμε της Ελληνικές σημαίες τιμώντας του με αυτόν τον τρόπο.

Για όσους δεν μπορείτε να καταλάβετε πολλές φόρες το “μένος” που έχουμε για την χώρα που συνορεύει στα Ανατολικά μας προφανώς ή ανενημέρωτοι είστε ή σας αρέσει η καθημερινή προκλητικότητα των απέναντι. Πραγματικά απορώ μερικές φορές με τις τοποθετήσεις συγκεκριμένων ανθρώπων που συναντώ καθημερινά, η απάθεια, ο “ύπνος” και πολλές φορές η ανευθυνότητα είναι η στάση που διακρίνω και πραγματικά με βγάζει έξω από τα ρούχα μου.

Δεν τους λέει τίποτα η σφαγή τόσων ψυχών  στον Πόντο; Τόσων διωγμών και Ποργκρόμ στην Βασιλεύουσα; Τόσων σφαγιασμένων στην Μικρά Ασία; Είναι δυνατόν κάποιος να θεωρήσει κάποιον φασίστα επειδή απλά δεν ξεχνάει τι έχει γίνει στο παρελθόν ή τι γίνεται καθημερινά; Αν δεν σέβεστε μερικοί τον εαυτό σας σεβαστείτε τους προγόνους σας κάντε το για εκείνους….δεν σας κατηγορώ που δεν ασχολείστε οι νέοι άνθρωποι με τα εθνικά ζητήματα της χωράς απλά το ελάχιστο που μπορείτε να κάνετε εφόσον δεν ασχολείστε είναι να σωπαίνετε και να μην κρίνετε τους άλλους.

Οι προγονοί μου ξεριζώθηκαν από τα Αλάτσατα της Μικράς Ασίας το 1922,ήρθαν στην Ελλάδα με ένα κομμάτι ψωμί και κατάφεραν να πετύχουν πολλά και όχι απλά να επιβιώσουν αλλά να αναπτυχθούν από το 0! Ο προ προπάππους μου Ιερέας στην προσπάθεια να σώσει την οικογένειά του ξυρίστηκε και κρεμάστηκε από Τούρκους πολίτες! Αυτός είναι ο λόγος που έβγαζα βγάζω και θα συνεχίσω να βγάζω “μένος” όπως το αποκαλούν μερικοί όχι γιατί είμαι φασίστας αλλά γιατί είμαι Μικρασιάτης και περήφανος για την καταγωγή μου και τους προγόνους μου!

Υ.Γ. Διαβάστε ιστορία….αυτοί ήρθαν σε εμάς όχι εμείς σε αυτούς!

Array