2021, μια προσωπική ανασκόπηση

Σε λίγες ώρες, μία από τις δυσκολότερες χρονιές στην ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας θα βρίσκεται πίσω μας. Υπήρξε η χρονιά που μας επηρέασε όλους και άλλαξε τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε πολλά ζητήματα.

Για τον χώρο της ενημέρωσης στα θέματα άμυνας, υπήρξε η χρονιά της επιστροφής του ενδιαφέροντος του κόσμου στα θέματα άμυνας, έπειτα και από τα εξοπλιστικά προγράμματα που έκλεισε η χώρα, και αυτό αν θέλετε ήταν και η αιτία της δημιουργίας και του Defendia.

Μέσα σε αυτή τη χρονιά όλοι ζήσαμε καταστάσεις και στιγμές που θα μας συντροφεύουν για την υπόλοιπη ζωή μας. Κάποιοι μάλιστα σήμερα δεν θα βρίσκονται στο τραπέζι μαζί μας, αλλά θα μας κοιτούν από ψηλά και θα μας βλέπουν.

Το 2020 και το 2021 μας πήγαν πίσω σε πολλά, κάποιοι έχασαν την δουλειά τους, άλλη έχασαν την ευκαιρία να σπουδάσουν στο εξωτερικό, άλλοι έχασαν την υγεία τους από τα συμπτώματα του ιού, κτλ. Ο κοινός παράγοντας είναι ότι όλοι επηρεαστήκαμε με τον έναν ή τον άλλο τρόπο από αυτή τη χρονιά, κατά την γνώμη μου χειρότερο, καθώς ο διχασμός, οι απόλυτες απόψεις, η ακρότητα λόγων και πράξεων, αλλά και η σύγκρουση γενεών και κοινωνικών ομάδων βρίσκονται στην πιο ακραία τους έκφραση.

Ζηλεύω τους κοινωνιολόγους/επιδημιολόγους, θα μπορούν να δικαιολογήσουν τα λεφτά τους για πολλά χρόνια και θα καταφέρουν να διχάσουν τους πολίτες, ανάλογα με την μη λογική που φέρει ο καθείς εξ αυτών. Άποψη μου είναι ότι ζούμε την εποχή των άκρων, και θα συνεχίσουμε να την ζούμε για πολλά χρόνια ακόμα, γιατί ο κάθε ένας βρίσκει την αφορμή του να μισεί κάποιον άλλο χωρίς να τον ενδιαφέρουν οι συνέπιες λόγων και πράξεων.

Ως Πρόδρομος αυτό που με ενδιέφερε στην αρχή αυτής της ιστορίας, ήταν να μπορέσω να κάνω τα σχέδια-όνειρα μου πράξη, για αυτά τα όνειρα βέβαια το 2020 κανείς δεν ενδιαφέρθηκε, παρά όλοι βολεύτηκαν στην δικαιολογία του ιού, αλλά και στα λεφτά που πήραν, και θα ξαναπάρουν από το κράτος (τα οποία θα πρέπει να τα πληρώσουμε όλοι πίσω σε φόρους). Από την στιγμή που δεν κατάφερα να τα κάνω πράξη είμαι απαθής ως προς την κρίση του ιού, καλώς ή κακώς, αυτός είναι και ο λόγος που δεν θα σχολιάσει ποτέ το Defendia αυτή την υγειονομική κρίση.

Αυτό που θέτω ως στόχο για το 2022 είναι να συνεχίσω την δουλειά μου εδώ στο Defendia.gr, το οποίο και έχει λάβει μεγάλη στήριξη από τον κόσμο, και για αυτό νιώθω ευλογημένος. Έχουμε πολλά σχέδια για το 2022 και πολλά θα τα δείτε σύντομα μάλιστα, μόλις τελειώσουμε το σενάριο Ρωσο-ουκρανικής σύγκρουσης που ετοιμάζουμε.

Θέλω τέλος να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους ανθρώπους που στήριξαν την ιστοσελίδα μας και την προσπάθεια μας, ακόμα και από άλλες «ανταγωνίστριες» ιστοσελίδες (δεν πιστεύουμε σε αυτό τον όρο). Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε την δουλειά μας και να μην αφήσουμε την τοξικότητα της εποχής να χαράξει την πορεία μας, αλλά να παρέχουμε άμεση ενημέρωση και ξεκάθαρες θέσεις στους αναγνώστες μας.

Δεν θέλω να πω κάτι παραπάνω, οι πράξεις μιλούν πιο έντονα από τα λόγια, καλή χρονιά σε όλους, υγεία και ευτυχία να μας φέρει το 2022!

Array