Βράβευση του Α/ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου στην Γαλλία

Στο Παρίσι βρέθηκε σήμερα το πρωί ο Α/ΓΕΕΘΑ κ. Κωνσταντίνος Φλώρος όπου και τιμήθηκε από τον Γάλλο ομόλογο του General Thierry Burkhard με την ανώτατη τιμή του Γαλλικού κράτους, το «Μετάλλιο της Λεγεώνας της Τιμής», το οποίο συγκαταλέγεται στις πιο υψηλές τιμητικές διακρίσεις διεθνώς.

Ο Α/ΓΕΕΘΑ δήλωσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook:

«Θερμή υποδοχή μου επιφύλαξε κατά την πρώτη μέρα της επίσκεψής μου στην Γαλλία, ο Γάλλος ομόλογός μου General Thierry BURKHARD.

Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για μένα η πρόσκληση του Γάλλου ομολόγου μου να επισκεφθώ το Παρίσι, καθώς μετά την πρόσφατη τηλεφωνική μας επικοινωνία σχετικά με την υπογραφή της ιστορικής Συμφωνίας «Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης για τη Συνεργασία στην Άμυνα και στην Ασφάλεια» μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας και την πρόσκτηση Γαλλικών οπλικών συστημάτων, θα βάλουμε τα θεμέλια ώστε να ακολουθήσει η εξειδίκευσή της σε ζητήματα στρατιωτικού ενδιαφέροντος.

Είμαι δε βαθύτατα συγκινημένος και θέλω να εκφράσω την ειλικρινή μου εκτίμηση για την απόφαση της Γαλλικής Δημοκρατίας να μου απονείμει το «Μετάλλιο της Λεγεώνας της Τιμής».

Πρόκειται για το υπέρτατο Γαλλικό Παράσημο και για ένα από τα πιο διάσημα στον κόσμο. Είναι μεγάλη μου τιμή και ανεκτίμητη πηγή υπερηφάνειας, τόσο σε θεσμικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο.

Τα τελευταία δύο χρόνια είναι εμφανής η ενδυνάμωση των σχέσεων των Ενόπλων Δυνάμεων των Χωρών μας, μέσω των κοινών δράσεων, με ασκήσεις και συνεκπαιδεύσεις, εστιάζοντας πάντα το ενδιαφέρον μας στις τρέχουσες περιφερειακές και διεθνείς εξελίξεις και στις επιπτώσεις τους στην ειρήνη και την σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας και Υποσαχάρειας Αφρικής.

Η πίστη στη Δημοκρατία, η ισχυρή βούληση για ελευθερία, ο σεβασμός του κράτους δικαίου και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, ήταν οι βασικοί μοχλοί για την αυτοδιάθεση των εθνών μας, που εξακολουθούν να καθοδηγούν την κοινή μας πορεία σε ένα λαμπρότερο μέλλον.

Ο Ελληνο-Γαλλικός πυλώνας ασφάλειας είναι και θα παραμείνει καθοριστικός παράγων για την ειρήνη, την ασφάλεια και την σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή!!!»

Ο Α/ΓΕΕΘΑ επιθεωρεί το γαλλικό απόσπασμα.

Gen. Thierry Burkhard αριστερά και Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος δεξιά.

Array