Συνελήφθησαν επ’αυτοφώρω μέλη συμμορίας που ενέχονται σε απόπειρα κλοπής ΑΤΜ, κλοπή χρηματοκιβωτίου από φαρμακείο και σε κλοπές κυρίως φορτηγών οχημάτων

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Θεσσαλονίκη, 11 Νοεμβρίου 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω μέλη συμμορίας που ενέχονται σε απόπειρα κλοπής ΑΤΜ, κλοπή χρηματοκιβωτίου από φαρμακείο και σε κλοπές κυρίως φορτηγών οχημάτων

Η δράση τους εντοπίζεται σε περιοχές των Δήμων Θερμαϊκού, Αμπελοκήπων, Μενεμένης, Κορδελιού-Ευόσμου, Τούμπας-Τριανδρίας και Θεσσαλονίκης

Όλα τα κλεμμένα οχήματα εντοπίσθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους

Η επ’ αυτοφώρω σύλληψη δύο ατόμων από αστυνομικούς της Ομάδας «Ζ» για διάρρηξη και απόπειρα κλοπής Ι.Χ.Φορτηγού αυτοκινήτου, σε συνδυασμό με την επισταμένη και πολύμηνη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης οδήγησε στην εξιχνίαση έντεκα (11) περιπτώσεων κλοπής κυρίως φορτηγών οχημάτων, απόπειρας κλοπής ΑΤΜ και κλοπής χρηματοκιβωτίου από φαρμακείο.

Πρόκειται για δύο ημεδαπούς ηλικίας 37 και 28 ετών, μέλη συμμορίας, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση-συμμορία, διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση και επιπλέον σε βάρος του 37χρονου για παράβαση του Νόμου για τις ηλεκτρονικές επικοινωνίες.

Ειδικότερα , οι προαναφερόμενοι άντρες, πρώτες πρωινές ώρες χθες (10-11-2021), επιχείρησαν να αφαιρέσουν σταθμευμένο Ι.Χ.Φορτηγό αυτοκίνητο από την περιοχή των Αμπελοκήπων, πλην όμως αστυνομικοί της Ομάδας «Ζ» τους εντόπισαν επιμελώς κρυμμένους σε εγκαταλελειμμένο κτήριο σε κοντινό σημείο και άμεσα τους συνέλαβαν.

Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι, οι συλληφθέντες, μαζί με συνεργούς τους τα στοιχεία των οποίων δεν έχουν ταυτοποιηθεί ακόμη, είτε ενεργώντας από κοινού είτε με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, από τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους αφαίρεσαν επτά (7) σταθμευμένα Ι.Χ.Φορτηγά αυτοκίνητα, ένα λεωφορείο και δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα.

Επιπλέον , τον Ιούνιο, με τη χρήση κλεμμένου φορτηγού επιχείρησαν, ανεπιτυχώς, να αφαιρέσουν ΑΤΜ από την περιοχή της Επανομής, καθώς επίσης τον Σεπτέμβριο διέρρηξαν φαρμακείο στην περιοχή της Μενεμένης, από το εσωτερικό του οποίου αφαίρεσαν ένα χρηματοκιβώτιο.

Διαπιστώθηκε ακόμη ότι , τα μέλη της συμμορίας διέθεταν κάποια από τα κλεμμένα οχήματα για την παράνομη μεταφορά αλλοδαπών.

Σημειώνεται πως όλα τα προαναφερόμενα αφαιρεθέντα οχήματα εντοπίσθηκαν και αποδόθηκαν στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 37χρονου, στην περιοχή του Δενδροποτάμου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας φορητός πομποδέκτης συντονισμένος σε συχνότητα της Αστυνομίας, οκτώ (8) αντικλείδια αυτοκινήτων η νομιμότητα κατοχής των οποίων ερευνάται κι ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του, ως μέσο τέλεσης εγκλήματος.

Οι συλληφθέντες , οι οποίοι έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Αρχές για περιπτώσεις κλοπών και ληστειών, θα οδηγηθούν στον κ. Ανακριτή Θεσσαλονίκης.

Array