Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί κατηγορούμενοι για ληστεία, βαριά σωματική βλάβη και αρπαγή σε βάρος αλλοδαπού

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

Αθήνα, 16 Δεκεμβρίου 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνελήφθησαν δύο (2) αλλοδαποί κατηγορούμενοι για ληστεία, βαριά σωματική βλάβη και αρπαγή σε βάρος αλλοδαπού

Συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, πρωινές ώρες της 13-12-2021 στην Αθήνα, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης, δύο (2) αλλοδαποί, ηλικίας 33 και 37 ετών, για από κοινού τέλεση ληστείας, βαριάς σωματικής βλάβης και αρπαγής.

Συγκεκριμένα, απογευματινές ώρες της 12-12-2021 ανωτέρω δράστες εισήλθαν με παραβίαση, σε ισόγεια οικία στην Αθήνα και αφού ακινητοποίησαν με τη χρήση βίας τον 23χρονο αλλοδαπό ένοικο, του αφαίρεσαν χρηματικό ποσό.

Εν συνεχεία οι δράστες ακινητοποίησαν το θύμα με χρήση σύρματος και με τη χρήση σωματικής βίας απαιτούσαν να επικοινωνήσει με τους γονείς του, προκειμένου να ζητήσουν «λύτρα» για την απελευθέρωση του.

Πρωινές ώρες της 13-12-2021, κατόπιν εκκλήσεων του θύματος για βοήθεια, οι οποίες έγιναν αντιληπτές από περίοικους, ειδοποιήθηκε η Αστυνομία.

Προστρέξαντες αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης και προκειμένου να προστατέψουν άτομο που βρισκόταν σε κίνδυνο ζωής, εισήλθαν εντός της οικίας, συνέλαβαν τους δύο δράστες πριν προλάβουν να διαφύγουν και απελευθέρωσαν τον παθόντα.

Το 23χρονο θύμα διακομίστηκε σε Νοσοκομείο για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Στο χώρο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κομμάτι από σύρμα, μεταλλική ράβδος μήκους -86- εκατοστών και ξύλινη ράβδος μήκους -71- εκατοστών

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε από το Τ.Α. Κολωνού, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.