Συνελήφθη 33χρονος ημεδαπός για ληστείες σε σούπερ μάρκετ στην περιοχή του Περιστερίου

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

Αθήνα, 15 Δεκεμβρίου 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνελήφθη 33χρονος ημεδαπός για ληστείες σε σούπερ μάρκετ στην περιοχή του Περιστερίου

Εξιχνιάστηκαν -6- ληστείες

Συνελήφθη, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, απογευματινές ώρες της 14-12-2021 στο Περιστέρι, 33χρονος ημεδαπός, ύστερα από συντονισμένες ενέργειες αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, διότι λίγο νωρίτερα είχε διαπράξει ληστεία σε σούπερ μάρκετ στην ίδια περιοχή.

Ειδικότερα, από τον μήνα Οκτώβριο τρέχοντος έτους, συστήθηκε ειδική ομάδα από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας για την αναζήτηση, εντοπισμό και σύλληψη του δράστη ένοπλων ληστειών, που είχαν σημειωθεί το τελευταίο διάστημα, σε σούπερ μάρκετ στην περιοχή του Περιστερίου.

Ως προς τον τρόπο δράσης, ο αναζητούμενος ληστής κατά τις απογευματινές ώρες εισέρχονταν σε σούπερ μάρκετ, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του με μαντήλι και με την απειλή πιστολιού, εξανάγκαζε τους υπαλλήλους να του παραδώσουν τα χρήματα του ταμείου.

Από την αξιολόγηση του προανακριτικού υλικού και ανάλυση δεδομένων ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του ανωτέρω δράστη και τελικά συνελήφθη.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, εξιχνιάστηκαν -6- περιπτώσεις ένοπλων ληστειών, σε σούπερ μάρκετ στην περιοχή του Περιστερίου, ενώ ερευνάται η εμπλοκή του και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Επιπρόσθετα, ο κατηγορούμενος έχει συλληφθεί και κατά το παρελθόν για παρόμοια αδικήματα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Array