“Στηρίζω τον έλληνα αστυνομικό στα νόμιμα πλαίσια…”

Στο 31ο εκλογικό-απολογιστικό Συνέδριο της Π.Ο.ΑΣ.Υ παραβρέθηκε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος. Στον χαιρετισμό του, ο Υπουργός αναφέρθηκε σ’ όλα τα θέματα που απασχολούν την Ελληνική Αστυνομία: Τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες για την επίλυση αιτημάτων που εκκρεμούσαν επί πολλά χρόνια, την ασφάλεια των πολιτών, τη συμβολή των αστυνομικών, στην τήρηση των μέτρων προστασίας κατά του κορωνοϊού, την ψηφιοποίηση υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ, την εφαρμογή του νόμου για τις πορείες κ.α.

Ο κ. Θεοδωρικάκος έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στα όσα συνέβησαν πριν και μετά το περιστατικό στο Πέραμα ενώ απηύθυνε έκκληση να εμβολιαστούν και οι τελευταίοι ανεμβολίαστοι αστυνομικοί.

Ο κ. Θεοδωρικάκος σημείωσε ότι οραματίζεται μία σύγχρονη και αποτελεσματική Αστυνομία που δίνει τον αγώνα σε κάθε γωνιά της Ελλάδας και στα σύνορα της χώρας μας.

«Όλοι μαζί εργαζόμαστε για την εφαρμογή των νόμων, γιατί η ασφάλεια είναι ύψιστη αξία, προϋπόθεση της ελευθερίας και της ίδιας της Δημοκρατίας. Η ασφάλεια είναι δικαίωμα για κάθε πολίτη, είναι υποχρέωσή της πολιτείας και αποτελεί την δική σας, την δική μας ιερή αποστολή. Είμαι δίπλα στον αστυνομικό για να γίνει πράξη η ασφάλεια των πολιτών» τόνισε ο Υπουργός και συμπλήρωσε: «Το δικό μας όραμα είναι μία Αστυνομία σύγχρονη με σύγχρονο εξοπλισμό και εκπαίδευση, φιλική απέναντι στην κοινωνία, φιλική απέναντι στους πολίτες, φιλική απέναντι στους νέους ανθρώπους και την ίδια στιγμή αποτελεσματική στην αντιμετώπιση κάθε μορφής εγκλήματος».

«Στηρίζουμε τους Αστυνομικούς με πράξεις, όχι με λόγια»

«Αυτή η κυβέρνηση και η Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τους Έλληνες και τις Ελληνίδες Αστυνομικούς, στηρίζουμε τους Αστυνομικούς με πράξεις, όχι με λόγια. Τα δύο χρόνια αυτής της Κυβέρνησης έχει γίνει πράξη το μεγαλύτερο πρόγραμμα προμηθειών από την εποχή των Ολυμπιακών Αγώνων. Ένα πρόγραμμα 23 εκατομμυρίων ευρώ το οποίο συμβάλλει καθοριστικά στην βελτίωση του εξοπλισμού και στον εφοδιασμό υποδομών που χρησιμοποιεί ο Έλληνας Αστυνομικός, προκειμένου να είναι ο ίδιος ασφαλής και προκειμένου να είναι πιο αποτελεσματικός στη δουλειά του» ανέφερε ο Υπουργός, ο οποίος στη συνέχεια αναφέρθηκε στα όσα έχουν γίνει θεσμικά για τους Αστυνομικούς. Όπως επεσήμανε το τελευταίο δίμηνο υπεγράφησαν υπουργικές αποφάσεις για το Ταμείο Πρόνοιας και το βαθμολόγιο. «Είμαστε δίπλα σας σε κάθε λογικό αίτημα και πολύ λογικό αίτημα είναι να επεκταθεί σε 64 ώρες η δυνατότητα υπερωριών και νυχτερινής απασχόλησης πληρωμής των Ελλήνων Αστυνομικών. Ως Υπουργός Προστασίας του Πολίτη από κοινού με τον κύριο Υφυπουργό αγωνιζόμαστε προκειμένου να γίνει πραγματικότητα ένα θέμα στο οποίο δεν αρκεί η δική μας υπογραφή αλλά είναι δεδομένη η δική μας βούληση όπως είναι δεδομένη και η βούληση της κυβέρνησης να προχωρήσει ακόμα σε πράξεις που στηρίζουν τον Έλληνα Αστυνομικό». Ταυτόχρονα σημείωσε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαδικασίες που αφορούν την ψηφιοποίηση υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας. «Θέλω τον αστυνομικό δίπλα στον πολίτη, θέλω τον αστυνομικό στις γειτονιές να συνδράμει στο έργο της ασφαλείας και θέλω να απελευθερωθείτε από γραφειοκρατικά πάρεργα, τα οποία βασανίζουν την Ελληνική Αστυνομία» τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος και πρόσθεσε: «Έχουμε μία εξαιρετική συνεργασία με την φυσική ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας και είμαστε ανοιχτοί σε σκέψεις, ιδέες, προτάσεις ακόμα και σε θέματα αντιμετώπισης προβλημάτων κάθε Έλληνα Αστυνομικού, διότι επιμένω ότι τα πάντα κρίνονται από την πολύ δύσκολη δουλειά, που κάνετε εσείς. Δύσκολη δουλειά που κρίνεται στο πεδίο και η οποία πιστεύω ότι μπορεί να έχει πολύ σημαντικά αποτελέσματα επ’ ωφελείας των Ελλήνων πολιτών».

Για την επίσκεψη στη ΓΑΔΑ: Θα το ξανά έκανα κυρίες και κύριοι

«Ως Πολιτικός Προϊστάμενος αυτού του Υπουργείου, δεν πρόκειται ούτε μία στιγμή να αφήσω ανυπεράσπιστους τους Έλληνες Αστυνομικούς. Θα ξαναπήγαινα στη ΓΑΔΑ στους κατηγορούμενους αστυνομικούς γιατί δεν πιστεύω ότι υπάρχει ούτε ένας στην ΕΛ.ΑΣ που να θέλει να αφαιρέσει ανθρώπινη ζωή».

Για όσους έσπευσαν να τον κατηγορήσουν για την κίνησή του να επισκεφτεί τους εφτά κρατούμενους αστυνομικούς ο Υπουργός τόνισε:

«Θέλω να σας πω ότι στη δική μου αντίληψη, δεν έχει κανείς το δικαίωμα να υποτιμά καμία ανθρώπινη ζωή και προφανώς δεν έχει κανείς το δικαίωμα να υποτιμά ούτε τη ζωή ενός ανθρώπου που έχει κάνει παραβάσεις. Οι άνθρωποι έναντι του θεού στην ζωή μας είμαστε όλοι ίσοι δεν μπορεί να είναι διαφορετικά. Ήμουν και είμαι βέβαιος για την ευαισθησία του Έλληνα Αστυνομικού και επειδή κάποιοι είπαν ότι αυτό αποτέλεσε μία παρέμβαση στην δικαιοσύνη το μόνο που έχω να πω ότι είναι ντροπή να υποτιμά κάνεις τόσο πολύ την Ελληνική Δικαιοσύνη. Εξέφρασα δε στη συνέχεια την ικανοποίησή μου για τον απλούστατο λόγο, ότι δεν μου αρέσει να κρύβω τα συναισθήματά και τις εκτιμήσεις μου, ιδίως όταν η δικαιοσύνη έχει βγάλει τα πορίσματα της δεν εξέφρασα κατευθύνσεις προς την δικαιοσύνη γιατί δε μου πέφτει λόγος και δεν θα μπορούσα να το κάνω δεν είμαι ούτε δικαστής, ούτε εισαγγελέας, ούτε συνήγορος κανενός».

Array