Όταν η ΕΛ.ΑΣ. έχει οικολογική συνείδηση

Ανακοινώθηκε σήμερα από την ΕΛ.ΑΣ. η προμήθεια αριθμού «μοτοποδηλάτων» Citroen Ami, στα πλαίσια της εξέλιξης της «οικολογικής συνείδησης» του σώματος. Το Citroen Ami είναι ένα διθέσιο όχημα που σύντομα θα το δούμε στους δρόμους. Πρόκειται για ένα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο που έχει άδεια… μοτοποδηλάτου. Το συγκεκριμένο μπορεί να οδηγηθεί από 16 ετών και η φόρτιση του γίνεται από μία απλή πρίζα. Έχει αυτονομία 75 χιλιόμετρα και ανώτατη τελική ταχύτητα τα 45 χλμ./ώρα και θα είναι διαθέσιμο στο ευρύ κοινό από την 1η Ιανουαρίου του 2022.

Το Citroen Ami της ΕΛ.ΑΣ.

Η Ελληνική Αστυνομία πρωτοπόρα σε όλα, την στιγμή που ο στόλος των αυτοκινήτων της είναι υπό κατάρρευση, τα στελέχη της αναγκάζονται να αγοράζουν μόνα τους τον εξοπλισμό τους και οι τηλεπικοινωνίες του σώματος είναι από την δεκαετία του 80’, δίνει 8.000 ευρώ το κομμάτι για μοτοποδήλατα και άλλα τόσα λεφτά για μια «αστυνομία τουριστών» στην Ερμού.

Στο ίδιο μέτρο κύματος και το λιμενικό, που ενώ πρέπει να προσπαθήσει να αντιμετωπίσει τον κίνδυνο της τουρκικής ακτοφυλακής, ασχολείται με το πως να κάνουμε πιο «πράσινο» το σώμα. Η Τουρκία βάζει πυροβόλα στα περιπολικά της και σχεδιάζει μεγάλα σκάφη, έως 1000 τόνων για την ακτοφυλακή της, αλλά εμείς ενδιαφερόμαστε για «αυτοκίνητα» που δεν μπορούν να τρέξουν με 50 χλμ/ώρα.

Αν θέλουμε πράσινη ανάπτυξη, πρέπει να στραφούμε στην ενέργεια και στην βελτίωση της αποδοτικότητας των πηγών ενέργειας μας, όχι σε αυτοκίνητα που δεν είναι σε θέση να φέρουν δύο αστυνομικούς με πλήρη φόρτο οπλισμού, και πριν μας πείτε ότι τα αυτοκίνητα είναι δωρεά, μη ξεχνάτε ότι τα αυτοκίνητα αυτά θα χρειαστούν συντήρηση και ανταλλακτικά.

Πηγή: Newsauto.gr