Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η «Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας», εκστρατεία ενημέρωσης παιδιών και ενηλίκων, που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Τμήματος Τροχαίας Κορίνθου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κορινθίας

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Τρίπολη, 22 Οκτωβρίου 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η «Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας», εκστρατεία ενημέρωσης παιδιών και ενηλίκων, που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Τμήματος Τροχαίας Κορίνθου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κορινθίας

Η ενημερωτική εκστρατεία συνδιοργανώθηκε από το Τμήμα Τροχαίας Κορίνθου και το Δήμο Κορινθίων, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς», το Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό Οδικής Ασφάλειας « My Grand Road » και με την υποστήριξη της «Ολυμπίας Οδού»

Καθ’ όλη τη διάρκεια της εκστρατείας πραγματοποιήθηκαν ημερίδες, με τη συμμετοχή πλήθος κόσμου, ενώ ενημερώθηκαν πάνω από 1.300 μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Π.Ε. Κορινθίας, σε θέματα σχετικά με την Οδική Ασφάλεια και την Κυκλοφοριακή Αγωγή

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η «Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας» (18-22/10/2021) εκστρατεία ενημέρωσης παιδιών και ενηλίκων, με θέμα «Σώστε Ζωές», που διοργάνωσε το Τμήμα Τροχαίας Κορίνθου της Διεύθυνση Αστυνομίας Κορινθίας από κοινού με το Δήμο Κορινθίων και τη συνεργασία του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς», του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού Οδικής Ασφάλειας « My Grand Road » και με την υποστήριξη της «Ολυμπίας Οδού».

Η συγκεκριμένη δράση εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πλέγμα ειδικών δράσεων που αναπτύσσουν οι υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, με σκοπό να έλθουν πιο κοντά στον πολίτη, να ενημερώσουν και να προστατεύσουν το κοινωνικό σύνολο.

Η εκστρατεία απευθυνόταν σε μαθητές Λυκείων, Γυμνασίων και Δημοτικών Σχολείων της ευρύτερης περιοχής της Κορινθίας, σε συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, καθώς και στο ευρύτερο κοινό.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της ενημερωτικής εκστρατείας πραγματοποιήθηκαν διαλέξεις από έμπειρους αξιωματικούς του Τμήματος Τροχαίας Κορίνθου και της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κορινθίας, στις ακόλουθες θεματικές ενότητες:

  • Οδική Ασφάλεια-Τροχαία Ατυχήματα,
  • Οδική Συμπεριφορά και Ασφάλεια,
  • Γνωριμία με τα οχήματα της Ελληνικής Αστυνομίας (περιπολικά-μοτοσικλέτες-γερανοφόρα οχήματα).

Οι διαλέξεις πραγματοποιήθηκαν σε ειδικά διαμορφωμένους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, που είχαν δημιουργηθεί στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου, στους οποίου οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα με τη βοήθεια οπτικοακουστικού υλικού, αλλά και μέσα από τη διαπροσωπική επικοινωνία με καταρτισμένο αστυνομικό προσωπικό, να ενημερωθούν για τις προαναφερόμενες ενότητες.

Οι μαθητές, αλλά και οι επισκέπτες, είχαν τη δυνατότητα να περιηγηθούν στους χώρους, όπου προβάλλονταν φωτογραφίες και βίντεο που αφορούσαν θέματα οδικής ασφάλειας, σε ειδικά διαμορφωμένο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής, σε εκθέσεις όπου υπήρχαν οχήματα εμπλακέντων σε τροχαία ατυχήματα, αγωνιστικά οχήματα καθώς και κειμήλια οργάνων τροχαίας. Παράλληλα, μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν προσομοιωτές πρόσκρουσης – ανατροπής και γυαλιά προσομοίωσης μέθης και ναρκωτικών ουσιών, που προσέδωσαν διαδραστικότητα και αρτιότερη ενημέρωση στους επισκέπτες για θέματα οδικής ασφάλειας.

Η εκστρατεία κορυφώθηκε την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021, στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου, με εισηγήσεις από το Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Πελοποννήσου Ταξίαρχο Παναγιώτη Πούπουζα, τη Διοικητή του Τμήματος Τροχαίας Κορίνθου, Αστυνόμο Β΄ Αγλαΐα Τσίτου, την ιδρύτρια του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς», κ. Βασιλική Δανέλλη-Μυλωνά, τον υπεύθυνο ασφαλείας του « ΡΑΛΛΥ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ» κ. Νικόλαο Πασαλή, τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή Στίβου, κάτοχου του παγκόσμιου ρεκόρ στο «άλμα εις μήκος» στην κατηγορία Τ-62 και Παραολυμπιονίκη στην ίδια κατηγορία, στους Ολυμπιακούς Αγώνες «Τόκιο 2020», κ. Στυλιανό Μαλακόπουλο , τις οποίες παρακολούθησε πλήθος κόσμου.

Συνολικά σε όλη την ενημερωτική εκστρατεία ενημερώθηκαν πάνω από 1.300 μαθητές της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Π.Ε. Κορινθίας, ενώ τους διανεμήθηκε και σχετικό έντυπο ενημερωτικό υλικό.

Τέλος, κατά τη διάρκεια της εκστρατείας, τηρήθηκαν αυστηρά όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα προστασίας της δημόσιας υγείας, από τον κίνδυνο διασποράς του κορωνοϊού (COVID-19).

Array