Μαθήματα Εθνικής αξιοπρέπειας από του Πολωνούς

Του Γιώργου Μπατζέ:

Μετά και την οριστική αποχώρηση των ΝΑΤΟικών δυνάμεων από το Αφγανιστάν το θέμα του μεταναστευτικού έγινε ακόμα πιο περίπλοκο.

Η Ευρώπη καλείτε να αντιμετωπίσει πολύ δύσκολες καταστάσεις καθώς θα δεχτεί απίστευτα μεγάλες μεταναστευτικές ροές, ροές που δεν θα θυμίζουν σε τίποτα τις ροές περασμένων ετών και ο λόγος είναι ότι σε σχέση με τα προηγούμενα έτη καλείτε να “υποδεχτεί” μετανάστες από ένα διαλυμένο κράτος το όποιο έχει καταληφθεί από ακραίους ισλαμιστές.

Ένας άλλος λόγος που η Ευρώπη πρέπει να ανησυχεί είναι ότι στην σκακιέρα εμφανίζετε ένας “νέος” Ερντογάν ο οποίος προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την όλη κατάσταση πιέζοντας την Ευρώπη ανοίγοντας διάπλατα τα σύνορά του προσπαθώντας με αυτόν τον τρόπο να αναγκάσει την Ε.Ε. να έρθει σε οικονομική συμφωνία μαζί του όπως ακριβώς συνέβη και με τον Τούρκο πρόεδρο…φυσικά μιλάμε για τον Λουκασένκο και το κράτος της Λευκορωσίας.

Ο Λευκορώσος σκέφτηκε πάρα πολύ πονηρά αλλά λογάριασε χωρίς τον ξενοδόχο!

Βρήκε μπροστά του ένα Πολωνικό “τείχος” το όποιο έβαλε φρένο στα σχέδιά του.

Οι Πολωνοί δίδαξαν αξίες ενός σοβαρού Χριστιανικού κράτους το όποιο έβαλε πάνω από όλους και από όλα των συμφέρων των πολίτων τους δείχνοντας ότι δεν πρόκειται να αφήσουν κανέναν να παραβιάσει τα σύνορα τους.

Ειδικά χτες και σήμερα έγινε παράδειγμα προς μίμηση δείχνοντας σε χώρες πολύ μεγαλύτερες από αυτήν πως μπορεί κάποιος να διαχειριστεί μία παρόμοια κατάσταση.

Με εκατοντάδες συνοριοφύλακες στο πόδι με ελικόπτερα του στρατού με οχυρωματικά έργα κατάφερε να περιορίσει σε απόλυτο βαθμό τον καθένα που επιθυμεί να εισβάλει παράνομα στην πατρίδα τους.

Παρόλη την μεγάλη επιτυχία και υποδειγματική “άμυνα” η Πολωνία από αύριο ενισχύει με ακόμα 12.000 στρατιώτες(πλειοψηφία Πεζικού) τα σύνορά της δείχνοντας με τον πιο δυναμικό τρόπο της προθέσεις της οι οποίες είναι πάνω από όλα το Εθνικό και εδαφικό της συμφέρων.

Τέλος, χωρίς να είμαι στρατιωτικός αναλυτής η επιστήμονας, πιστεύω ότι και εμείς σαν Ελλάδα θα βρεθούμε σε παρόμοια κατάσταση καλά είναι να παρατηρούμε και γιατί όχι να αντιγράψουμε χώρες όπως την Πολωνία στο κομμάτι της Εθνικής ασφάλειας πάντα!

Array