Η Ευρώπη κινδυνεύει, Ευρωστρατός….ΧΘΕΣ!

Του Γιώργου Μπατζέ:

Οι Πολωνοί εδώ και μέρες αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα στα σύνορα τους καθώς μέρα με την μέρα οι μεταναστευτικές ροές πληθαίνουν και μαζί με αυτές το επίπεδο δυσκολίας αποτροπής εισόδου σε παράνομους μετανάστες γίνετε όλο και πιο μεγάλη.

Η Ευρώπη αυτή την φορά(σε αντίθεση με πέρσι στον Έβρο) δείχνει να έχει θορυβηθεί από τα γεγονότα στην Πολωνία και για πρώτη φορά καταλαβαίνουμε πως ενστερνίζονται τα προβλήματα των πρώτων χωρών στις οποίες μετανάστες προσπαθούν να εισβάλουν….κάποιοι νόμιμα και κάποιοι παράνομα.

Δεν πέρασαν πολλές εβδομάδες όπου ο Γάλλος Πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν ανέφερε το θέμα του Ευρωστρατού λόγω της διαμάχης που είχε με το Καπιτώλιο για την υπόθεση των υποβρυχίων που προοριζόταν για την Αυστραλία. Με βάση τα σημερινά δεδομένα στα Ευρωπαικά μας σύνορα ο Ευρωστρατός ακούγεται ως μια πάρα πολύ καλή ιδέα μία λύση πρακτική, αναγκαία, μία λύση όπου θα ανακούφιζε χώρες οι οποίες καλούνται να υποδεχτούν στα θαλάσσια η χερσαία σύνορα τους “Τσουνάμι” μεταναστών.

Αν υπολογίσουμε τα χρήματα που έχει “πετάξει” η Ευρώπη δίνοντας πολλά δις στην Τουρκία για τον έλεγχο του μεταναστευτικού δεν νομίζω ότι θα κόστιζε πολύ περισσότερο ένα σώμα 10-15.000 σωστά εκπαιδευμένων μονάδων με σκοπό την ασφάλεια του κάθε ευρωπαίου πολίτη οι οποίες θα παρεμβαίνουν όπου υπάρχει “καπνός” με σκοπό ο καπνός να μην γίνει φωτιά.

Ο Ευρωστρατός για να λειτουργήσει όμως πρέπει από την αρχή όλα να οργανωθούν στην εντέλεια και να υπάρξει δικαιοσύνη στην κατανομή έτσι ώστε ο κάθε πολίτης να μην νιώθει μόνο προστατευμένος αλλά και ισότιμο μέλος αυτής της συμμαχίας…τι θέλω να πω με αυτό θα σας εξηγήσω αμέσως.

‘Όπως είναι άδικο οι Πολωνικές δυνάμεις στα σύνορα με την Λευκορωσία να βιώνουν αυτήν την βία, όπως είναι άδικο ο Ελληνικός στρατός και η ελληνική αστυνομία να δίνουν ψυχή και σώμα στον Έβρο αμυνόμενοι στα Ευρωπαϊκά σύνορα, το τονίζω στα Ευρωπαϊκά γιατί αν η Ελλάδα δεν τα φυλάξει ούτε ο Γερμανός ούτε ο Αυστριακός πολίτης θα νιώσει ασφαλείς το ίδιο άδικο θα είναι να δημιουργηθεί ένας Ευρωπαϊκός στρατός χωρίς την ισότιμη συμμετοχή όλων των μελών. Δεν μπορεί να υπάρξει στρατός ο όποιος θα είναι λειτουργικός έχοντας για παράδειγμα 10.000 Γερμανούς και μόλις 200 Έλληνες(παράδειγμα δίνω δεν έχει γραφτεί τίποτα πάνω σε αυτό).

Για να δημιουργηθεί και να λειτουργήσει σωστά αυτός ο στρατός πρέπει η Ευρώπη να δείξει στην πράξη ότι υπάρχει ενότητα και να δώσει την δύναμη σε πολίτες που πρεσβεύουν την Δημοκρατία τον Χριστιανισμό την Ελευθέρια και όλες αυτές τις αξίες. Για να το γράψω πιο απλά πρέπει να καταφέρει να έχει έναν Πολωνό έναν Γάλλο έναν Γερμανό έναν Έλληνα στον ΄Εβρο στην Πολωνία στην Αυστρία και όπου αλλού χρειαστεί κάτω από μία σημαία αυτής της Ευρώπης και με τα χρόνια να καταφέρει να περάσει στον στρατό την Ευρωπαϊκή ενότητα και ότι όλοι θα μαχόμαστε απέναντι στον κοινό μας εχθρό όποιος και αν είναι αυτός σαν ένα Κράτος.

Ο λόγος που έγραψα το συγκεκριμένο άρθρο είναι διότι πιστεύω πως τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να δημιουργηθεί αυτός ο στρατός, η Ευρώπη κινδυνεύει να γίνει μία πολυθρησκευτική ήπειρος εξ αίτιας των αδρανειών της τόσα χρόνια!
Τέρμα τα εμβάσματα στον Ερντογάν, κανένα έμβασμα σε Λουκασένκο ήρθε η ώρα του Ευρωστρατού! Ο Μακρόν έκανε την αρχή με μπροστάρη τον Γάλλο πρόεδρο να διαφυλάξουμε όλοι μαζί τα ιδανικά της Ευρώπης μας!