Γυναίκα βουλευτής δηλώνει ότι δέχτηκε επίθεση από μέλος των ΜΑΤ

Η βουλευτής του Μέρα25 κ. Μαρία Απατζίδη, δήλωσε στα προσωπικά της social media ότι δέχτηκε απρόκλητη επίθεση από αστυνομικό των ΜΑΤ.

Η κ. Απατζίδη μετά την επίθεση όπως ανέβασε την φωτογραφία στα social media.

 

Η δήλωση της:

“Καλημέρα και σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας. Χτες το απόγευμα στην πορεία για τον 18χρονο που σκοτώθηκε από τους αστυνομικούς, δέχθηκα απρόκλητα από αστυνομικό των ΜΑΤ αγκωνιά στο μάτι και χτύπημα με την ασπίδα στο χέρι. Ενώ περπατούσα στα δεξιά της πορείας, έρχεται ένας άνδρας των ΜΑΤ και με σπρώχνει. Του λέω “μη με σπρώχνεις”, συνεχίζει και μου ρίχνει αγκωνιά στο μάτι.

Toυ είπα ότι είμαι βουλευτής και η απάντηση ήταν “δεν με νοιάζει”. Το πρόσωπό μου έχει πρηστεί και το μάτι σταδιακά κλείνει. Χτες τη νύχτα στις 1.00 πήγα στο νοσοκομείο “Ελπίς” όπου δέχθηκα φροντίδα από χειρουργό, ωτορινολαρυγγολόγο και οφθαλμίατρο που περιποιήθηκε το αριστερό μάτι μου για να αποφύγουμε τα χειρότερα. Αν φέρονται τόσο βίαια σε βουλεύτρια του ελληνικού κοινοβουλίου, φανταστείτε τι κάνουν σε άλλες περιπτώσεις.

Λίγα λεπτά μετά το χτύπημα σε εμένα, επιτέθηκαν απρόκλητα και σε γυναίκα δικηγόρο. Η ακραία βία στις διαδηλώσεις μας κάνει να καταλάβουμε ότι ο φόνος του 18χρονου δεν είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό, αλλά εντάσσεται σε ένα πνεύμα αυθαιρεσίας και ατιμωρησίας της αστυνομίας.

Ως βουλεύτρια παρευρέθηκα στην πορεία, έχοντας ανακοινώσει την παρουσία και την ιδιότητά μου στους αστυνομικούς, αλλά αυτό δεν τους σταμάτησε από το να μας επιτεθούν. Το ερώτημα παραμένει “Ποιος θα μας φυλάξει από τους φύλακες;” Πρέπει να αντισταθούμε με κάθε τρόπο στη βία των αστυνομικών πάνω σε άοπλους πολίτες. #antireport”

Εμείς ως Defendia.gr θέλουμε να ευχηθούμε γρήγορη ανάρρωση στην κ. Απατζίδη και την προτρέπουμε να κρατηθεί μακριά από ομάδες ανθρώπων που δηλώνουν ότι «Η Αστυνομία δολοφονεί», ενώ οι ίδιοι εμφανίζονται με ρόπαλα και καδρόνια, και στηρίζουν ανθρώπους που χρησιμοποιούν όπλα κατά αστυνομικών.