Εξιχνιάστηκαν περιπτώσεις διαφόρων αδικημάτων στο πλαίσιο συνεχιζόμενων αστυνομικών ερευνών

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Θεσσαλονίκη, 23 Δεκεμβρίου 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εξιχνιάστηκαν περιπτώσεις διαφόρων αδικημάτων στο πλαίσιο συνεχιζόμενων αστυνομικών ερευνών

Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες (11) συνολικά άτομα σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν σχετικές δικογραφίες

Στο πλαίσιο επισταμένων αστυνομικών ερευνών που διενεργούνται από τις Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, για την ταυτοποίηση ατόμων που εμπλέκονται σε διάφορα αδικήματα, από την Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης σχηματίσθηκαν δικογραφίες σε βάρος έντεκα (11) συνολικά ατόμων.

Αναλυτικότερα,

– αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Δέλτα σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος 57χρονου ημεδαπού, για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, καθώς είχε αναρτήσει, σε ιστοσελίδα του διαδικτύου, αγγελία πώλησης διαφόρων ανταλλακτικών γεωργικών μηχανημάτων τα οποία προσομοίαζαν σε μεγάλο ποσοστό με αυτά που είχαν αφαιρεθεί τον Ιούλιο του 2019 από επιχείρηση στην περιοχή των Διαβατών.

Σε έλεγχο των αστυνομικών σε υπαίθριο χώρο στην περιοχή των Γιαννιτσών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (112) διαφορικά από λιπασματοδιακόπτες, (2) μπόμπες λαδιού, (3) διαφορικά πομώνας κ.α. για τα οποία ο 57χρονος δεν κατείχε τα απαιτούμενα από τον Νόμο παραστατικά για την αγορά, κατοχή και διάθεση αυτών.

– Σχηματίσθηκαν δικογραφίες, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου, σε βάρος :

  • 33χρονου αλλοδαπού, ο οποίος τον Φεβρουάριο του 2021, από κοινού με συνεργό του, αφαίρεσαν με την μέθοδο της απασχόλησης από ανασφάλιστο όχημα το πορτοφόλι 72χρονου ημεδαπού και στη συνέχεια προέβησαν σε αγορές προϊόντων με τις αφαιρεθείσες κάρτες.
  • Τεσσάρων αλλοδαπών και ενός ημεδαπού, οι οποίοι σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, αφαίρεσαν τις τσάντες από δύο πεζούς και έναν θαμώνα καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, που περιείχαν χρηματικά ποσά, τραπεζικές κάρτες και προσωπικά έγγραφα.

Σημειώνεται ότι και στις τρεις περιπτώσεις οι δράστες στη συνέχεια προέβησαν σε αγορές προϊόντων με τις αφαιρεθείσες κάρτες.

  • 39χρονου αλλοδαπού, ο οποίος μέσα Μαΐου 2021 αφαίρεσε από Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο την τσάντα 68χρονου ημεδαπού, που περιείχε χρηματικό ποσό, τραπεζικές κάρτες και διάφορα προσωπικά έγγραφα και αντικείμενα ενώ τέλη Ιουνίου 2021 αφαίρεσε από 20χρονη αλλοδαπή το πορτοφόλι της. Σημειώνεται ότι και στις δύο περιπτώσεις ο δράστης στη συνέχεια προέβη σε αγορές προϊόντων με τις αφαιρεθείσες κάρτες.

– Σχηματίσθηκαν δικογραφίες, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πυλαίας – Χορτιάτη, σε βάρος :

  • 62χρονου ημεδαπού, για απάτη καθώς σύμφωνα με καταγγελία 34χρονης ημεδαπής τον Ιούνιο του 2021 προέβη σε αγορά ακουστικών ( hands – free ) από ηλεκτρονικό κατάστημα, τα οποία όπως διαπίστωσε εκ των υστέρων ήταν προβληματικά και είχαν αποσυρθεί από την εταιρεία λόγω λειτουργικού ελαττώματος.
  • 24χρονου αλλοδαπού, ο οποίος μέσα Μαΐου του 2021 με την αποστολή μηνύματος στο κινητό 51χρονης ημεδαπής και την παρουσίαση ψευδών γεγονότων ως αληθή κατάφερε να της αποσπάσει τους κωδικούς πρόσβασης από τον τραπεζικό της λογαριασμό και να αφαιρέσει με τη μορφή τραπεζικού εμβάσματος το χρηματικό ποσό των (1.900) ευρώ.
  • 33χρονου αλλοδαπού και άγνωστου συνεργού του, οι οποίοι σε χώρο στάθμευσης εμπορικού κέντρου στην ανατολική Θεσσαλονίκης διέρρηξαν δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και αφαίρεσαν από το εσωτερικό διάφορα αντικείμενα.

Οι σχετικές δικογραφίες θα υποβληθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Array