Εξιχνιάστηκαν πέντε (5) περιπτώσεις διαρρήξεων οικιών, τετελεσμένες και σε απόπειρα, στην περιοχή της Καλαμαριάς

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Θεσσαλονίκη, 21 Νοεμβρίου 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εξιχνιάστηκαν πέντε (5) περιπτώσεις διαρρήξεων οικιών, τετελεσμένες και σε απόπειρα, στην περιοχή της Καλαμαριάς

Ταυτοποιήθηκαν ως δράστιδες και συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου τρεις ημεδαπές γυναίκες

Οι επισταμένες αναζητήσεις αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης οδήγησαν στον εντοπισμό και τη σύλληψη τριών γυναικών για διάρρηξη οικίας στην περιοχή της Καλαμαριάς.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τρεις ημεδαπές, ηλικίας 22, 26 και 21 ετών, οι οποίες από κοινού με συνεργούς τους, μεσημβρινές ώρες χθες (20-11-2021) διέρρηξαν διαμέρισμα 1ου ορόφου στην περιοχή της Καλαμαριάς και αφαίρεσαν χρηματικό ποσό και (1) σταυρό από λευκόχρυσο.

Από την περαιτέρω έρευνα που διενήργησαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Καλαμαριάς προέκυψε ότι ανωτέρω δράστιδες, μαζί με πέντε ακόμη συνεργούς τους, είχαν προβεί στη σύσταση ομάδας με σκοπό την τέλεση κλοπών και κατά το χρονικό διάστημα από 15 έως 20 Νοεμβρίου 2021 είχαν διαρρήξει επιπλέον μία οικία στην περιοχή της Καλαμαριάς, ενώ αποπειράθηκαν να διαρρήξουν άλλες τρεις οικίες, πλην όμως αντιλήφθηκαν την παρουσία ατόμου και αποχώρησαν.

Οι συλληφθείσες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.