Εξιχνιάστηκαν δέκα (10) υποθέσεις διακεκριμένων κλοπών που διαπράχθηκαν σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΚΡΗΤΗΣ

Χανιά, 24 Νοεμβρίου 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εξιχνιάστηκαν δέκα (10) υποθέσεις διακεκριμένων κλοπών που διαπράχθηκαν σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο

Συνελήφθησαν δύο (2) άτομα, κατηγορούμενοι για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών

Αφαίρεσαν κοσμήματα, χρήματα και διάφορα αντικείμενα η συνολική χρηματική αξία των οποίων ξεπερνά τις 13.000 ευρώ

Συνελήφθησαν, χθές (23.11.2021) το μεσημέρι στο Ηράκλειο, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ηρακλείου, δύο άτομα (ημεδαπός αλλοδαπός) κατηγορούμενοι για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών. Εξιχνιάστηκαν συνολικά δέκα περιπτώσεις κλοπών οι οποίες διαπράχθηκαν σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο.

Ειδικότερα, χθες (23.11.2021) το μεσημέρι από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που επέβαιναν οι συλληφθέντες, κατά την διάρκεια του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος κοσμημάτων και διαρρηκτικά εργαλεία.

Από την εμπεριστατωμένη έρευνα και προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου και ύστερα από την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι οι δύο δράστες, κατά το χρονικό διάστημα από την 07.11.2021 έως 23.11.2021 είχαν διαπράξει συνολικά δέκα (10) κλοπές-διαρρήξεις σε οικίες (7 τετελεσμένες και 3 απόπειρες) στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου και του Ρέθυμνου.

Συγκεκριμένα αφαίρεσαν, κοσμήματα συνολικής χρηματικής αξίας άνω των 12.000 ευρώ, το χρηματικό ποσό των 750 ευρώ, χαρτονομίσματα Ουγγαρίας και Ελβετίας αξίας 200 ευρώ, ηλεκτρονική συσκευή, προσωπικά έγγραφα και αντικείμενα.

Κατασχεθέντα κοσμήματα και τιμαλφή, τα οποία ανευρέθηκαν στην κατοχή των δραστών, αναγνωρίστηκαν και αποδόθηκαν σε μία από τις παθούσες.

Επιπλέον, κατασχέθηκε το όχημα ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου.

Array