Εμανουέλ Μακρόν-Ένας νέος Τζιουστινιάνι

Του Γιώργου Μπατζέ:

Με αφορμή την συμφωνία που υπέγραψε η Πατρίδα μας με την Γαλλική κυβέρνηση θα ήθελα να βάλω τα δεδομένα πάνω στο τραπέζι και να δούμε τα οφέλη αυτής της συμφωνίας.

Η Ελλάδα πέρασε 5 δύσκολα χρόνια καθώς την κυβέρνησαν άνθρωποι ανάξιοι και απέδειξαν περίτρανα καθώς εκτός της οικονομικής κατάρρευσης της χώρας ευθύνονται για την “παράδοση” της Μακεδονικής μας ιστορίας και την απόλυτη ανδρανοποίηση των ένοπλων δυνάμεων μας…κανένα εξοπλιστικό πρόγραμμα, καμία σοβαρή εξωτερική πολιτική, καμία συμμαχία απέναντι σε έναν ιμπεριαλιστή εχθρό μας.

Η κυβέρνηση παρόλα τα λάθη που έχει κάνει σε αρκετούς τομείς κατάφερε να συμμαζέψει κάπως τα πράγματα με τον κ. Δένδια να πράττει τον δικό του “μαραθώνιο” θωρακίζοντας την πατρίδα μας απέναντι στον Ιμπεριαλισμό του κυρίου Ερντογάν.

Εκεί που πάρα πολλοί στην Ευρώπη και στον κόσμο είχαν μια ουδέτερη στάση στα προβλήματα της Ελλάδος απέναντι στην Τουρκία εμφανίζετε ο Γάλλος πρόεδρος στηρίζοντας την Ελλάδα σε πάρα πολλούς τομείς με αποκορύφωμα την στρατιωτική συμφωνία ανάμεσα στην χώρα μας και στην Γαλλία….κάτι που μας γυρίζει πίσω πάρα πολλά χρόνια στον Μάρτιο του 1453!

Όταν η τότε Βυζαντινή αυτοκρατορία αντιμετώπιζε την οθωμανική απειλή δεν είχε απολύτως κανέναν σύμμαχο μέχρι την ήμερα που αποβιβάστηκε στην Κωνσταντινούπολη ένας Γενοβέζος (Καθολικός) από την Χίο για να οργανωσει την άμυνα της Βασιλεύουσας.

Χάρη στον Τζουστινιάνι η Πόλη άντεξε 2 ολόκληρους μήνες την πολιορκία και πολλοί ιστορικοί αναφέρουν πως αν δεν τραυματιζόταν ο Τζουστινιάνι σοβαρά η Βασιλεύουσα πολύ πιθανό να μην έπεφτε ποτέ.

Ο λόγος που αναφέρω τον Τζουστινιάνι είναι ότι όπως τότε Νοταράδες έτσι και σήμερα σύγχρονοι Νοταράδες κυρίως στα αριστερά του κοινοβουλίου προσπαθούν να “πολεμήσουν” αυτήν την συμφωνία δημιουργώντας δικιές τους θεωρίες θεωρώντας πως οι Γάλλοι θέλουν να επωφεληθούν τότε μάλιστα αρκετοί προσπάθησαν να “σαμποτάρουν” τον Τζουστινιάνι βάζοντας σε μεγάλο κίνδυνο την άμυνα της Πόλης…εύχομαι σήμερα να μην γίνει το ίδιο με τον Εμανουέλ Μακρόν και την διακρατική συμφωνία…

Το ερώτημα είναι απλό και ένας σοβαρός άνθρωπος μπορεί να καταλάβει πάρα πολλά…Το να στείλει η Ελλάδα ένα σώμα υποστήριξης στο Μάλι έχει την ίδια βαρύτητα και επικινδυνότητα με το να στείλει η Γαλλία στρατιωτική δύναμη στον Έβρο σε περίπτωση παραβίασης των εδαφών μας;

Η απάντηση είναι προφανής όπως και το ποιος είναι ο κερδισμένος σε αυτή την συμφωνία!

ΥΓ:Μην σκέφτεστε πάντα το οικονομικό κομμάτι η το συμφέρον …όπως και το 1453 ο Τζουστινιάνι έτσι και σήμερα ο Εμανουέλ Μακρόν δεν βοήθησαν για να επωφεληθούν οικονομικά…υπάρχει πάντα ο παράγοντας “δίκαιο” υπάρχει ο παράγοντας “σωστό” και τέλος όπως και το τότε έτσι και σήμερα υπάρχει σε πολύ μεγάλο βαθμό και ο θρησκευτικός παράγοντας (ο Μακρόν ουκ ολίγες φορές εξέφρασε την άποψη του για τους ισλαμιστές) καθώς έχουμε απέναντί μας έναν ιμπεριαλιστή ο οποίος κάνει πολιτική χρησιμοποιώντας το Ισλάμ.

Array