Αθωώθηκε ο Kyle Rittenhouse, ο ήρωας της Κενόσα

Ο Kyle Rittenhouse, ο έφηβος που σκότωσε δύο άτομα και πυροβόλησε έναν άλλο κατά τη διάρκεια αναταραχών στην Kenosha του Ουισκόνσιν, αθωώθηκε την Παρασκευή για ανθρωποκτονία από πρόθεση πρώτου βαθμού και άλλες τέσσερις κατηγορίες κακουργήματος.

Ο Rittenhouse, φορώντας ένα σκούρο σακάκι με μπορντό γραβάτα και πουκάμισο, στεκόταν πίσω από το τραπέζι της υπεράσπισης καθώς διαβάζονταν κάθε αθώα ετυμηγορία. Προσπάθησε να συγκρατήσει τα δάκρυα, μετά έβαλε τα κλάματα και φάνηκε να σωριάζεται μπροστά στο τραπέζι, όπου ο δικηγόρος του τον αγκάλιασε. Η μητέρα του Rittenhouse άναψε μετά την ανάγνωση της τελικής ετυμηγορίας, με το κεφάλι της να πέφτει στα χέρια της.

Η ομάδα πέντε ανδρών και επτά γυναικών συζήτησε για περισσότερες από 25 ώρες τις τελευταίες τέσσερις ημέρες σε μια υπόθεση που παρακολουθήθηκε στενά και πόλωνε ένα ήδη διχασμένο έθνος. Στην ετυμηγορία δεν μπορεί να ασκηθεί έφεση. Ο κυβερνήτης Τόνι Έβερς, σε δήλωσή του, κάλεσε για ειρήνη στους δρόμους και είπε ότι η δίκη «άνοιξε ξανά πληγές που δεν έχουν ακόμη επουλωθεί πλήρως».

Οι ένορκοι είχαν υποβάλει στο δικαστήριο μια χούφτα ερωτήσεις, συμπεριλαμβανομένων των αιτημάτων την Τετάρτη να ξαναδούν πολλά από τα βίντεο αποδεικτικά στοιχεία των πυροβολισμών.

Τελικά το βούλευμα συμφώνησε με την κατάθεση του κατηγορουμένου ότι φοβόταν για τη ζωή του και έδρασε σε αυτοάμυνα.

Οι ΗΠΑ απέδειξαν για ακόμα μία φορά, ότι είναι η χώρα της Ελευθερίας και ότι κανένας δεν μπορεί να επηρεάσει την αμερικανική δικαιοσύνη. Μαθήματα για εμάς.

Array