Από το Τμήμα Ασφάλειας Βέροιας συνελήφθη ημεδαπός για απάτη κατ’ εξακολούθηση

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Θεσσαλονίκη, 23 Δεκεμβρίου 2021 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Από το Τμήμα Ασφάλειας Βέροιας συνελήφθη ημεδαπός για απάτη κατ’ εξακολούθηση

Με το πρόσχημα της μεσολάβησης για την εξόφληση δήθεν οφειλών σε τραπεζικά ιδρύματα και στην εφορία αποσπούσε χρηματικά ποσά

Εξιχνιάστηκαν τρεις περιπτώσεις απατών και ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ενός ημεδαπού συνεργού του

Η συνολική του λεία ξεπερνά τις 124.000 ευρώ

Συνελήφθη στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, προχθές (21 Δεκεμβρίου 2021) το μεσημέρι στη Βέροια, από αστυνομικούς της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας, ημεδαπός άνδρας, για κακουργηματική περίπτωση απάτης κατ’ εξακολούθηση.

Για την ίδια υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός ημεδαπού συνεργού του, τα στοιχεία του οποίου ταυτοποιήθηκαν, για απάτη από κοινού.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, ο ανωτέρω παρουσιάστηκε σε ημεδαπό άνδρα, ως πατέρας κοριτσιού που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας, με ανάγκη ιατρικής επέμβασης υψηλού κόστους. Με αυτό τον τρόπο αρχικά του απέσπασε χρηματικό ποσό και έπειτα ως απόδοση ευγνωμοσύνης, προθυμοποιήθηκε να μεσολαβήσει στην αγορά οχήματος σε χαμηλή τιμή, για λογαριασμό του.

Στη συνέχεια, μαζί με δύο συνεργούς του και με το πρόσχημα ότι προέκυψαν δυσκολίες στη διαδικασία μεταβίβασης του οχήματος, εξαιτίας δήθεν βεβαιωμένων οφειλών του παθόντα σε τραπεζικά ιδρύματα, του αποσπούσε ασκώντας σε βάρος του ψυχολογική και οικονομική πίεση, διάφορα χρηματικά ποσά.

Το χρονικό διάστημα από 29 Νοεμβρίου 2021 μέχρι και πριν από δύο ημέρες, κατάφερε να του αποσπάσει συνολικά το χρηματικό ποσό των 34.340 ευρώ για να προβεί στη δήθεν εξόφλησή μη υπαρκτών τραπεζικών οφειλών του.

Στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 1.500 ευρώ, που είχε προηγουμένως αποσπάσει από τον παθόντα.

Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι, από τον Δεκέμβριο του 2020, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο και με πρόσχημα την ανακάλυψη κατά τη μεταβίβαση οχήματος, δήθεν οφειλών σε Δ.Ο.Υ. και σε τραπεζικά ιδρύματα, απέσπασε από δύο ακόμη ημεδαπούς άνδρες, τα χρηματικά ποσά των 58.600 ευρώ και 31.730 ευρώ, αντίστοιχα.

Συνολικά κατάφερε να αποσπάσει το ποσό των 124.670 ευρώ.

Ο συλληφθείς με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βέροιας, ο οποίος τον παρέπεμψε στον Ανακριτή Βέροιας.

Array